Blog

Primii profesori pregătiți în România, la Shakespeare School, pentru a preda limba engleză oriunde în lume

Primul curs de pregătire Cambridge CELTA, care le permite profesorilor non-nativi să predea limba engleză oriunde în lume, a luat start-ul astăzi. Cursurile sunt organizate de Shakespeare School, singurul centru din România acreditat de către Cambridge Language Assessment din cadrul Universității Cambridge ca centru de pregătire și examinare CELTA.

Imagine Cambridge CELTA Centre

Cursanții, profesori de limba engleză din București dar și din alte orașe ale țării, vor fi pregătiți timp de patru săptămâni pentru a obține certificatul Cambridge CELTA (Certificate in Teaching English to Speakers of Other Languages). Cursul aduce o abordare practică, raportată la nevoile reale ale profesorului și elevilor. În cadrul acestuia, profesorii sunt antrenați în dezbateri despre metoda de predare și învață să corecteze și să înțeleagă modul în care cursanții lor asimilează limba engleză. De asemenea, ei primesc provocarea de a preda, după metodele studiate în cadrul cursului, în fața unor cursanți voluntari.

Ne bucură mult faptul că prin certificarea Shakespeare School ca centru acreditat de pregătire și examinare CELTA, profesorii din România pot beneficia de această perfecționare în condiții financiare mult mai accesibile, nemaifiind necesară deplasarea în Anglia, ca până acum. Certificatul CELTA reprezintă, pe lângă șansa de a preda în afara țării, o foarte bună oportunitate pentru profesorii de engleză care profesează la noi în țară de a fi mai eficienți, de a oferi elevilor cursuri de calitate, de a deveni exemple care pot schimba mentalități și, de ce nu, în timp, de a îmbunătăți un întreg sistem educațional.

Acesta este primul an în care profesorii de limba engleză din România au posibilitatea de a se pregăti la noi în țară pentru a susține acest examen. Acreditarea Shakespeare School ca centru de pregătire Cambridge CELTA adaugă România pe lista celor 130 de țări care organizează astfel de cursuri.

Website-ul www.celtatraining.ro oferă toate informațiile despre avantajele obținerii unui certificat Cambridge CELTA și despre cursul CELTA susținut de Shakespeare School.

Le uram cursanților mult succes!

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole