Blog

Programul de vara de la Ramsgate

P1080626 Iata ca a venit randul ultimei postari privind impresiile de la programele noastre de vara din Anglia: scoala de vara pentru copii si adolescenti de la Ramsgate!

P1080662Experienta scolii de vara ne este impartasita de d-na profesoara Luciana Florea, prof. de limba engleza la liceul “Ion Petrus” din Otopeni. Sa o lasam asadar sa ne povesteasca cum a fost:

“Vara aceasta, mai precis intre 2 si 17 august am insotit un grup de 20 de copii cu varste intre 9 si 15 ani la scoala de vara de la Colegiul St. Lawrence din Ramsgate.

Orasul se afla la o ora si jumatate de Londra, mers cu autocarul si la 30-40 de minute de Dover; specific acest lucru pentru ca acesta a fost unul din marile avantaje ale acestei tabere, apropierea de mare a facut sa avem o vreme splendida, cer fara nori, temperaturi ridicate; in consecinta nici o problema de sanatate.

Copiii s-au bucurat astfel de toate activitatile organizate in campus si in afara lui (in oras), de excursii, de intrecerile sportive, de timpul liber fara ca vreun nor sa le umbreasca cerul, la propriu si la figurat. Din aceasta cauza noi cei care am fost la Ramsgate, ne consideram foarte norocosi, vremea incantatoare a tinut cu noi !

Mai putin incantatoare a fost ideea de scoala de vara la inceput, dar emotiile s-au risipit inca din primele zile. « Doamna, e super la scoala ! » spuneau iesind cu zambetul pe buze din clase. Testarea initiala si primele ore au dovedit inca o data ca romanii sunt cei mai buni ; si asta nu o spun eu ci profesorii de acolo. Romanii excelau indiferent de grupa. Iar faptul ca majoritatea au fost repartizati la grupe avansate ne-a facut si mai mandri. Dezimvolti, activi, cu potential -asa descriau domnii profesori elevii romani.

Ne-am facut remarcat si ca grup, de asemenea; cei care conduceau activitatile acordandu-ne titlul de cel mai ordonat si disciplinat grup.

Cursurile s-au desfasurat dupa amiaza in prima saptamana, si respectiv dimineata, in a doua saptamana, lasand astfel destul timp pentru activitati organizate , excursii si/sau intreceri sportive – prilejuri excelente pentru copiii nostri de a interactiona, de a vorbi in engleza, de a-si face prieteni. Seara, prieteniile se consolidau la party, disco sau live performance (unde doritorii puteau arata ce alte talente ascunse mai au, ocazie cu care aveau loc adevarate recitaluri live la pian, chitara etc).

P1080811Excursiile de o jumatate de zi la Broadstairs – casa lui Charles Dickens, Dover – castelul Dover, Castelul Deal sau excursiile de o zi la Canterbury si Hastings ne-au imbogatit cultura generala si ne-au oferit minunate prilejuri de a exersa limba engleza scrisa si vorbita, in muzee si magazine (pentru ca trebuie sa spunem ca am avut parte si de shopping, « a lot of shopping» , marturie stau valizele mai grele la intoarcere).

P1080766La Dover am avut parte de o surpriza speciala ; o trupa de actori au readus la viata, « pentru delectarea ochilor si sufletelor privitorilor », scene de la curtea regelui Henrich al II-lea, cu trubaduri, printese, bufon, curteni si nelipsitul rege – momente deosebite care ne-au dus inapoi in timp si ne-au facut sa ne simtim ca niste adevarati pelerini in drumul lor spre Canterbury, care doar au poposit la curtea regelui. Am continuat cu adevarat pelerinajul si am ajuns si la Canterbury unde ne-am inchinat si noi la mormantul sfantului martir Sir Thomas Becket, in maiestuoasa catedrala unde cei mai mici dintre noi au aflat lucruri care mai tarziu le vor fi de un real folos.P1080677 De fapt cred ca nu e lucru pe care sa –l fi auzit, experimentat sau vazut sa nu le foloseasca candva. Totul a fost extrem de interesant iar ziua la Londra (n.r.: a 15a noapte la Londra) a fost cu adevarat « cireasa de pe tort ». Westminster Abbey, St. James park, Buckingham Palace, London Eye, The Tower of London, London Bridge, plimbare prin Londra cu double-decker-ul, plimbare cu barca pe Tamisa la apus, ascensiunea in London Eye, Trafalgar Square, garda regala ….. putem spune cu mandrie: “ been there, done/seen that!” Nu am cuvinte sa descriu cat eram de epuizati cand ne-am intors seara in campusul King’s College, dar va pot spune cat de bogati cultural suntem. P1080919
Distractia, exersarea englezei, libertatea si prietenia au foat cuvintele sub semnul carora s-a desfasurat aceasta tabara. Am vazut atat de multe si totusi…. realizati cat de putin?!!! UK has a lot to give! Iar eu nu pot decat sa sper ca la anul sa experimentam impreuna inca putin din acest “a lot”.
Dovada am… si… imi aduc aminte……”

Va multumim ca ati impartasit experienta scolii de vara cititorilor blogului nostru!

Inainte de plecare, Claudiu Mitrofan, elev al Liceului Ion Petrus din Otopeni ne-a marturisit: “Sunt foarte incantat de faptul ca voi petrece doua saptamani in Anglia.Este prima mea participare(sunt in primul an de studiu). Experienta descrisa de alti participanti ma incurajeaza. SUNT SIGUR CA VOI FACE FATA! Calde multumiri organizatorilor!”

Emotiile la plecare au fost mari, in special din partea parintilor-“Tocmai ne-am intors de la aeroport unde l-am condus pe baietelul nostru de 10ani si jumatate. A fost minunat sa vedem atatia tineri entuziasti plecand spre Londra avand un tel nobil. Multumim tuturor celor care au contribuit la organizare, dorim succes tuturor participantilor si,inca o data felicitari!”, ne relateaza pe blogul nostru d-na Eugenia Mitrofan.

Fiind o comentatoare “infocata” a blogului, d-na Mitrofan ne-a scris si in timp ce fiul sau era in Anglia: “A ajuns la destinatie,ne-a sunat,e vesel,binedispus,intr-adevar e asa cum am visat. Asteptam interviul de maine. Ne bucuram foarte mult ca este acolo”.

De asemenea, d-na Mitrofan ne-a lamurit in privinta efortului financiar: “am o obiectie: nu este prea mare! Castigul pe termen lung, serviciile oferite pe tot parcursul programului(intr-o tara nu f.ieftina) fac din aceste scoli de vara un lucru demn de urmat. Zi de zi Claudiu ne povesteste lucruri extraordinare despre profesori, pri

eteni de alte nationalitati, teme in echipa si multe, multe altele…”

Tot d-na E. Mitrofan a adaugat: “A fost o vara minunata pentru micul nostru incepator, Claudiu-cursurile de vara si programul Ramsgate i-au oferit o vacanta deosebita. Va multumim!”

Si noi va multumim tuturor celor care ati participat si va asteptam cu drag la viitoarea tabara de vara!

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole