Blog

Rareș, limba engleză și dorința de a deveni fotbalist

Rares limba engleza si dorinta de a deveni fotbalist

Când visul tău este să ajungi să joci pentru echipa ta favorită de fotbal, chiar dacă se află în altă țară, nimeni nu te poate opri. Așa a fost și cazul lui Rareș și la fel ca el mulți copii încearcă să facă tot posibilul pentru a-și îndeplini dorințele. 

 

„Poate mulți băieți spun asta, dar mie mi-a plăcut fotbalul de când eram foarte mic. Acum am 14 ani, dar primul lucru pe care mi-l pot aminti din copilărie este cum mă învăța tata să lovesc mingea de fotbal. De atunci, am devenit mult mai bun”, ne spune Rareș.

 

Se spune că succesul este 10% inspirație și 90% transpirație. Rareș știa că dacă vrea să ajungă să joace fotbal profesional trebuia să caute o echipă de top cu care va crește și alături de care va deveni un jucător din ce în ce mai bun. De asemenea, trebuia să își dea silința și să se facă remarcat.

 

Și, acum 2 ani, părinții lui Rareș au primit un apel… chiar din Marea Britanie.

 

„Ca părinți, vrem să-l sprijinim pe Rareș în tot ceea ce face, bineînțeles. De aceea l-am încurajat să valorifice orice oportunitate care se ivește, iar când a primit șansa de a juca fotbal în Marea Britanie, știam că trebuie să facem ceva. 

 

Marele obstacol în calea visului său a fost limba engleză și, chiar dacă nu vrea să recunoască, nici la capitolul comunicare nu stătea foarte bine, fiind mai introvertit. 

 

Așa că am decis să îmbinăm aceste două aspecte și să căutăm un curs de limba engleză unde se poate pregăti pentru viața de acolo. Norocul nostru a fost că am avut aproape 2 ani la dispoziție să ne pregătim și că am dat de oameni pasionați care au fost dornici să ne ajute”, spune mama lui Rareș. 

 

Rareș a început cursurile de limba engleză de la Shakespeare School pe când avea 12 ani. Marea sa victorie a fost că a putut să îmbine cursurile cu antrenamentele și cu școala, astfel încât a reușit să avanseze pe toate planurile într-un timp destul de  scurt. 

 

Pe lângă limba engleză, profesorii de la Shakespeare School care l-au ajutat pe Rareș și să își formeze un bagaj de tehnici de comunicare pe care le va putea folosi atât pe teren, cât și în viața de zi cu zi. 

 

„Cursurile de limba engleză au fost foarte folositoare și, deși eram puțin reticent la început, s-au dovedit a fi foarte distractive. Spiritul de echipă este foarte important în fotbal și asta îmi lipsea mie. 

 

În plus, știam că dacă mă voi alătura unei echipe noi, va trebui să învăț să fiu un bun comunicator. La cursuri făceam multe activități în echipe și mai mari, și mai mici, iar asta m-a ajutat foarte mult să îmi dezvolt abilitățile de comunicare. 

 

Sunt puțin trist că nu voi mai veni în fiecare săptămână la Shakespeare School să învăț alături de ceilalți colegi și de teacher, dar m-am gândit că ar fi bine cel puțin în primele luni să continui cursurile de limba engleză online. Și cu siguranță va fi la fel de distractiv!”

 

La împlinirea visului lui Rareș au contribuit abilitățile lui, sprijinul părinților, dar și acești 2 ani petrecuți la Shakespeare School, unde a depășit așteptările tuturor. 

 

Asemenea lui, copiii care frecventează cursurile de limba engleză de la Shakespeare School reușesc să se dezvolte pe toate planurile pentru că aici pregătim Campioni la Viață!

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole