Blog

Ready, steady…write!

Limba engleza este limba “cool”, “la moda” si “trendy”. Rabufneste oficial din toate cotloanele: este principala limba a Internetului, principala limba a muzicii pe care o ascultam si a serialelor pe care le urmarim.

Asa ca de ce sa nu incurajam acest avant spre limba lui Shakespeare si sa dam sansa elevilor sa se exprime creativ? Dar cum am putea da fanilor limbii engleze ocazia sa-si manifeste originalitatea si talentul? Ce ar fi ca elevi de gimnaziu si liceeni deopotriva sa-si faca ideile auzite la un concurs national?  Aceste intrebari ni le-am pus la inceput, atunci cand am hotarat sa lansam primul concurs national de creatie in limba engleza! Este vorba de Shakespeare School Essay Competition, aflat anul acesta la a treia editie, concurs caruia ii vom da startul in doar cateva zile.

Din 7 februarie, toti participantii pot intra in cursa pentru unul dintre cele patru mari premii ale 2011 Shakespeare School Essay Competition: scoli de vara de perfectionare a limbii engleze in prestigioasele colegii britanice Cambridge, Oxford, St. Michael’s College, precum si inca o locatie surpriza!

Oxford_Silhouette_Web_Banner2

Concurentii vor fi impartiti pe grupe de varsta, respectiv 11-14 si 15-19 ani, fiecare avand o tema diferita de tratat, in eseuri de 350 si 500 de cuvinte. Incercam astfel sa largim accesul tinerilor la exprimare creativa in limba engleza, sa trezim in ei dorinta de afirmare si de a-si exprima deschis ideile si aspiratiile, avand sansa sa se diferentieze de ceilalti elevi de varsta lor! Temele, pe care le vom anunta pe 7 februarie, fac referire la subiecte de actualitate, familiare fiecarui adolescent. Toate detaliile se vor regasi din 7 februarie pe pagina oficiala a competiei: www.shakespeare-school.ro/concurs.

Castigatorii editiei din 2010, cei mai buni dintre cei mai buni au avut ocazia sa petreaca 2 saptamani de neuitat la o scoala de vara de limba engleza in Anglia!

Dar ce au trait si ce au simtit atunci cand s-au intors din Anglia? Sa ii lasam mai bine chiar pe ei sa ne povesteasca:

Ruxandra Mindru, Piatra Neamt- castigatoare premiul I, categoria de varsta 11-14 ani: tabara de vara de 2 saptamani la St. Michael’s College

Welcome_58379“Vreau sa va multumesc de o mie de ori pentru ca mi-ati oferit sansa sa vin aici, intr-o tabara internationala! Aici totul e super, mancarea e buna, profesorii sunt grozavi si mi-am facut o multime de prieteni… De asemenea, ”The Hidden History of Middle Earth” se dezvolta treptat, dar sigur, si va fi ceva pana la sfarsitul anului (I hope)! Aici este si un pian, vechi, dar bun inca, si la care am putut canta!

Cel mai frumos a fost cand am mers la ”Noakes Farm”, la calarie, in stil pur englezesc! A plouat, dar nu a stricat frumusetea activitatii cu nimic! Urzicile au fost mai rele! Am mers de asemenea la golf si la parcul de distractii ”Drayton Manor”, un leisure park imens, cu foarte multe carusele inalte, dar mi-am facut curaj si m-am dus in mai multe!

Mi-e foarte dor de mancarea romaneasca si de familie, dar sunt super incantata ca am avut ocazia sa vin aici!

Va multumesc pentru tot!”

Mihai Cucu, Brasov- castigator premiul II, categoria de varsta 11-14 ani: tabara de vara de limba engleza de 2 saptamani la St. Michael’s College

Picture 110_r

Sunt tot eu dar “altfel” asa cum e limba engleza la Shakespeare School!“, ne marturiseste Mihai.

“Voi asocia  intotdeauna Saint Michael’s cu Shakespeare School pentru ca daca nu era Shakespeare School, n-ar fi existat niciodata Saint Michael’s pentru mine.

Le sunt recunoscator celor doua scoli care incep cu litera S pentru ca datorita lor am trait interesant si frumos timp de doua saptamani. Tot datorita lor am devenit mai ambitios si mai increzator in propriile mele forte.

Nu ma laud dar e pentru prima data in viata cand primesc calificativul “excellent” si asta ma face sa simt ca in Anglia am fost mult mai apreciat decat in Romania.”

Alexandru Lungu, Craiova- castigator premiul I, categoria de varsta 15-19 ani: tabara de vara de limba engleza la OxfordDSC08671

“What I loved most were the people themselves. People from every country seemed not only eager to meet foreigners, but delighted to have the chance to engage in a cultural exchange.”

Mircea Neicu, Orsova- castigator premiul II, categoria de varsta 14-19 ani:  tabara de vara de limba engleza la Cambridge

IMG_5815_r

Ma numesc Mircea Neicu si doresc sa relatez o mica poveste despre infinita inlantuire a tuturor lucrurilor din lume, cum ca fiecare actiune are o consecinta de cele mai multe ori imprevizibila. Toate au inceput acum un an, mai exact cand s-a anuntat organizarea unui concurs de creatie in limba engleza.

Asadar, astfel incepe povestea mea, cu participarea la acest concurs organizat de Shakespeare School, in care, din cei 3100 de participanti eu am reusit sa obtin locul II, dupa o etapa de interviuri. Premiul acestui loc consta intr-o tabara de vara de limba engleza la Cambridge pentru 2 saptamani…Pot zice cu mana pe inima ca acest concurs, Shakepeare School essay writing competition, mi-a schimbat atat viitorul cat si perspectiva mea asupra lumii. Eram in clasa XI-a si sincer sa fiu, nu aveam nici macar cea mai vaga idee despre cum doream sa imi arate viitorul, nu aveam intentii si nici vise, aveam doar anumite ganduri care erau in permanenta schimbare.”

Mai apoi, Mircea si-a stabilit drept tel sa se intoarca la Cambridge University drept student. Concursul de eseuri le-a deschis castigatorilor noi orizonturi… culturale, dar si academice! Tu ce parere ai?

Iar in loc de incheiere, Mircea ne transmite cu o sensibilitate si o sinceritate aparte, atat de specifica lui, o mica particica din ceea ce a insemnat Shakespeare School Essay Competition pentru el: “Va doresc sa aveti posibilitatea de a realiza cu concursul Shakespeare din anul acesta ce ati putut realiza si anul trecut…sa schimbati vieti, mentalitati si sa oferiti cel mai frumos cadou posibil in ziua de astazi, oportunitate si speranta pentru lucrurile care conteaza cu adevarat.”

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole