Blog

Retrospectiva unei veri cu caracter (II)

Laura Ghitoi1Primele zile racoroase si inorate ale acestei toamne ne aduc parca in suflet nostalgia zilelor insorite de vara, ale serilor de neuitat din vacanta, ale locurilor prin care am hoinarit in cautarea aventurii, cum ar fi …

??Harrow House, din sudul Angliei; cine s-ar fi gandit ca un oras mititel precum Swanage, ar putea deveni dintr-o data asa de important pentru cineva??

Dar iata ca a devenit pentru Alexandra Ghitoi o data cu participarea ei la competitia nationala de eseuri Shakespeare School Essay Competition 2012! Dintre miile de participanti, Alexandra s-a remarcat, devenind castigatoarea premiului II la categoria de varsta 11-14 ani. Pentru talentul la scris si limba engleza, dar si pentru curajul de a se fi inscris in competie, ea a devenit castigatoarea unei tabere de limba engleza, de 2 saptamanai la Harrow House, Anglia! Va intrebati poate cum a devenit Harrow House important pentru Alexandra? Ne spune chiar ea:

?Acolo mi-am facut prieteni noi. Acolo mi-am trait pentru prima data visul (acela de a merge sa studiez in Anglia). Acolo am invatat cum sa impart o camera cu alte doua persoane (care ulterior mi-au devenit foarte foarte dragi). Acolo am simtit cu toata inima cum e sa tanjesti dupa cursuri. Acolo m-am simtit pentru prima data mandra ca am realizat ceva doar cu mintea mea. Acolo am invatat ce insemna in adevaratul sens al cuvantului “culture shock”. Acolo am aflat mai multe despre tarile si culturile din Europa (si nu numai) mai mult ca la orice ora de geografie sau de istorie! Acolo mi-am dat seama ca apartin (cel putin cu sufletul, pentru moment) Angliei.? Ce a invatat ea din acesta experienta de 2 saptamani pe meleaguri englezesti? ?Am invatat ca cei mai buni prieteni apar in locuri neasteptate. Am invatat ca trebuie sa bati Oxford-ul cu piciorul ca sa spui sincer : “I LOVE OXFORD”. Am invatat cum se danseaza in discoteca. Am invatat ca niciodata nu va fi destula ciocolata Cadbury sa ma satur. Am invatat cum sa pretuiesc fiecare moment. Am invatat ce este cu adevarat “dorul de mama”. Am invatat cum sa imi economisesc banii de buzunar.! Am invatat ca orice vis se poate realiza daca vrei cu adevarat si daca muncesti pe branci. Ce pot sa spun mai mult? Pot scrie probabil un roman pe baza celor doua saptamani in care neincetat am invatat cate ceva. Tot incercand sa imi modelez cumva gandurile, cel mai intens si placut gand este

“A fost cea mai frumoasa experienta din viata mea!?

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole