Blog

Sfaturi pentru examenul CAE: care e cea mai buna formula de pregatire?

 

Pregatire pentru examen CAE la Shakespeare School

 

In viata fiecarui adolescent vine acel moment in care realizeaza ca trebuie sa se pregateasca cu seriozitate pentru urmatoarea etapa – cea de tanar adult. Un element important al acestei pregatiri poate fi obtinerea unei certificari Cambridge. In acest sens, CAE (Certificate of Advanced English) devine un instrument util pentru ca atesta nivelul avansat al cunostintelor de limba engleza

 

Majoritatea universitatilor din intreaga lume au ca cerinta de admitere ca aceasta diploma sa se regaseasca in portofoliul educational al candidatilor. Si angajatorii apreciaza foarte mult atunci cand regasesc certificarea CAE in CV-ul tinerilor care vin la interviuri de angajare.

 

Daca vrei sa obtii o certificare CAE, iata cateva recomandari pentru a avea succes in pregatirea pentru acest examen.

  1. Alege un centru de pregatire autorizat de catre University of Cambridge

Alege un centru de pregatire autorizat Cambridge

O greseala pe care o fac tinerii care se pregatesc pentru CAE este faptul ca nu se inscriu la un curs de pregatire special pentru acest nivel. Exista intr-adevar multe materiale gratuite online, insa acestea vin cu doua mari dezavantaje. In primul rand, calitatea nu este tot timpul cea mai buna sau materialele nu sunt tot timpul actualizate sa tina cont de modificarile din structura examenului. In al doilea rand, aceste resurse gratuite nu ofera feedback personalizat si astfel nu ofera informatii legate de punctele forte ale candidatului. Cel mai important, nu spun nimic nici despre zonele in care candidatul trebuie sa isi imbunatateasca nivelul.

 

Pentru CAE, majoritatea timpului de studiu si de practica este individual. Orele de clasa sunt rezervate pentru discutarea strategiilor de examen, raspunsul intrebarilor, imbunatatirea partilor deficitare si exersarea partii de speaking, care nu poate fi facuta decat cu un partener, sub indrumarea unui profesor pregatit.

 

Invata pentru examenele Cambridge

Spre deosebire de majoritatea orelor de engleza unde un profesor trebuie sa livreze informatii iar elevii trebuie sa le memoreze, cursurile dedicate pregatirii examenelor Cambridge sunt mult mai eficiente. Acestea ofera expertiza unor profesori foarte bine pregatiti, care cunosc extrem de bine structura acestor teste si care au petrecut mult timp acumuland resurse si strategii care ii ajuta pe cursanti sa obtina succesul mult dorit.

  1. Apuca-te de studiu din timp

Chiar daca ai un nivel foarte bun al limbii engleze, structura examenului CAE este una speciala si iti poate da batai de cap. Daca nu esti familiarizat cu strategiile necesare obtinerii unui rezultat bun, trebuie sa te apuci de lucru din timp, preferabil cu 8 luni inainte de data examenului. Aceste teste sunt create sa evalueze la nivel general nivelul de limba detinut, insa exista foarte multe componente care necesita o pregatire suplimentara fata de cea de gramatica si vocabular.

 

Studiaza din timp pentru CAE

La partea de writing, candidatii trebuie sa detina abilitatile necesare pentru a scrie eseuri, articole, recenzii, folosind idei complexe, care testeaza si abilitatile lor de a argumenta si de a gandi critic. Pentru a rafina aceste abilitati este nevoie de timp si mult exercitiu. Un curs de pregatire de 8-9 luni ofera contextul si timpul necesar pentru ca un candidat sa se familiarizeze cu structura examenului si sa internalizeze feedback-ul de la profesorul cursului.

  1. Exerseaza regulat si des

Pregatire CAE la Shakespeare School

O alta greseala pe care o fac candidatii de CAE este faptul ca isi aloca doar o singura zi pe saptamana pregatirii. Multi lucreaza intr-un calup de 3 ore, de regula in weekend, sau in ziua dinaintea cursului. In mod ideal, ar trebui alocate  1-2 ore pe zi in afara de ceea ce se lucreaza cu profesorul la curs. Volumul de lucru trebuie sa fie unul mare pentru a garanta ca fiecare canditat exerseaza cu maxim de randament toate partile acestui examen in fiecare saptamana, adica Reading, Use of English, Writing si Speaking.

 

Examenul CAE este unul foarte complex si necesita o investitie mare de resurse, atat in ce priveste efortul cat si timpul dedicate studiului si exersarii efective. Desi pregatirea presupune multa munca, fiecare candidat recunoaste cu satisfactie ca obtinerea diplomei face diferenta in etapele care urmeaza in viata.

 

Succes in viata cu CAE

Cursurile de pregatire pentru examenele Cambridge organizate de Shakespeare School se bucura de cea mai mare rata de promovabilitate – 98%. Descopera si tu care sunt beneficiile pregatirii pentru CAE in Cel mai Bun Centru pentru Examenele Cambridge din Romania.

 

Andreea Paunoiu, profesor de engleza la Shakespeare School

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole