Blog

Shakespeare School face posibil visul Alexandrei

Povesti De Succes Alexandra

Alexandra este o adolescentă de 14 ani care visează să devină inginer software ca tatăl ei. Știe deja ce vrea să studieze la facultate tot ce ține de inteligența artificială (AI). Desigur, înțelege că până va ajunge ea în acea etapă a vieții ei tehnologiile vor avansa destul de mult. De aceea este important să continue să studieze atât la școală, cât și la cercul de programare la care merge de la vârsta de zece ani.  

 

Alexandra privește cu ochii dincolo de marginea laptopului. Adesea imaginea anilor de facultate pe care vrea să îi petreacă în străinătate se formează aievea în fața ei. Se vede lucrând în laboratoare de robotică, alături de alți colegi, la proiecte inovatoare. Simte că pasiunea aceasta  pentru AI o va duce departe de casă, însă nu îi este teamă. Are curajul de a-și urma visul! Mai mult, susținută de părinții ei se pregătește deja pentru asta. 

 

Părinții Alexandrei sunt “corporatiști”. Își petrec ore bune la lucru, în clădirile din nordul orașului. Știu că pentru a putea avea siguranța unei profesii de viitor Alexandra trebuie să învețe cum să învețe, dar mai ales cum să iubească să descopere mereu ceva nou de învățat. 

 

Au cultivat cu atenție această abilitate a fetei lor pentru că vor să fie cu adevărat pasionată de învățare.  Această calitate, alături de creativitate, empatie și încredere în sine sunt ingredientele esențiale pentru succesul ei actual și viitor. De aceea s-au bucurat când Alexandra a început să meargă la cursurile de engleză de la Shakespeare School acum cinci ani.  Este uluitor cât a putut să se dezvolte în toate privințele de atunci. 

 

 

“De la Shakespeare School vine întotdeauna încântată și entuziasmată”, spune mama Alexandrei. Teacher are mereu metode noi prin care să le dea cea mai plăcută expriență de învățare a limbii engleze. De-a lungul timpului componența grupei s-a mai schimbat. Unii copii au plecat și au venit copii noi. Dar cu cei mai mulți a păstrat legătura, pentru că au continuat împreună cursurile la Shakespeare School. ”Asta e minunat”, spune Alexandra. 

 

Ce îi place ei atât de mult la Shakespeare School? În primul rând îi place că învățarea se împletește cu joaca și nu se face prin memorarea seacă a informațiilor din manual. În al doilea rand, află mereu numeroase lucruri noi care îi îmbogățesc vocabularul, dar și cunoștințele. În al treilea rând un factor foarte important este acela că toți simt că învață foarte repede și foarte bine. 

 

Teacher este extrem de atentă cu ei, are multă experiență și îi ghidează pas cu pas. “Ne încurajează să evoluăm continuu”, confirmă Alexandra. ”Chiar dacă în această perioadă lucrăm online, pe tablete, pe calculatoare sau chiar pe telefon, acest lucru nu ne împiedică să facem ceea ce ne dorim, adică să învățăm engleza pentru a reuși în viață!”

 

Visul Alexandrei de a concepe programe software pentru inteligența artificială este visul unei copile de 14 ani. Poate va ajunge să facă chiar asta, poate va deveni cu totul altceva. Ce este sigur este că Alexandra are deja o calitate esențială unui viitor om de succes, aceea de a învăța de la cei mai buni. Iar la Shakespeare School această aspirație devine realitate, pentru că aici predăm engleza cu caracter și educăm campioni la viață.

 

Povesti De Succes Alexandra 2

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole