Blog

Shakespeare School in proiectul Cambridge Penfriends

DSC00929

Diversitate culturala si prietenie

Luna octombrie a fost tare darnica, a adus elevilor si profesorilor Shakespeare School un proiect frumos care promite sa ne ajute sa ne facem noi prieteni in toata lumea.

Proiectul Penfriends isi propune sa inlesneasca schimbul de informatii intre scoli de pe intreg globul. Copii au sansa sa comunice in limba engleza cu elevi din alte tari, sa impartaseasca idei, sa invete despre culturi diferite si sa lege prietenii.  Limba engleza folosita astfel, devine o unealta indispensabila in comunicarea dintre copii de nationalitati diferite.

Conform elevilor Shakespeare School, limba engleza are numeroase rosturi:

Nu numai ca ne ajuta sa cunoastem persoane noi si sa ne facem intelesi, dar reprezinta un sprijin real atunci cand ne gandim sa calatorim, sa plecam la studii intr-o alta tara sau mai tariziu, sa obtinem locul de munca mult visata.

Limba engleza ne face mai increzatori, iar activitatile distractive de la cursuri ne binedispun.

Mai mult, invatand o limba straina ne exersam memoria si logica.

Cum si de ce ne este atat de utila limba engleza este si tema concursului lasat de Cambridge Language Assessement Penfriends, competitie la care am participat alaturi de elevii nostri de la clasele a IV-a si a V-a.

Pe parcursul ultimei luni, am abordat prin joc tema diversitatii culturale si am vorbit despre planurile noastre de viitor, am cantat, am dansat si am mimat “de ce iubim limba engleza”.

Pentru ca vrem sa va aratam cum ne-am distrat si ce am invatat, va invitam sa rasfoiti albumul nostru foto si sa vizionati doua montaje video ce surprind intrega poveste a proiectului, spusa chiar de elevii, voluntarii si profesorii nostri.

Canada Goose Women Parka

http://www.youtube.com/watch?v=2H3R-6pwDfs

http://www.youtube.com/watch?v=lZEHVJwpmU4

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151770631476225.1073741875.310890541224&type=1

Mai sunt si alte motive pentru care invatam limba engleza?

Asteptam parerile voastre atat in legatura cu tema concursului cat si cu proiectul penfriends pe Facebook, unde veti gasi multe POZE, pe Youtube sau aici, pe blog.

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole