Blog

Shakespeare School susține pregătirea continuă în domeniul predării limbii engleze, alături de Fischer International

Marilena Chirculete_Conferinta Fischer 2015
Shakespeare School
s-a alăturat și anul acesta Conferinței Fischer International dedicată profesorilor de limba engleză, devenită, de-a lungul celor opt ediții, un etalon al evenimentelor din domeniul ELT (English Language Teaching). Organizat anual de Fischer International, evenimentul aduce la un loc reprezentanți ai editurilor de profil, traineri internaționali și sute de profesori de limba engleză din România, interesați de pregătirea continuă în domeniul lor de activitate.

În cadrul celei de-a 8-a ediții a conferinței, care a avut loc în weekendul 5 – 6 septembrie 2015, Marilena Chirculete, profesor Shakespeare School, a susținut o plenară pornind de la unul dintre cele mai dezbătute subiecte în domeniul predării limbii engleze, și anume, eficiența folosirii limbii native a copiilor în procesul de predare.

Tema a adus de-a lungul anilor argumente pro și contra folosirii limbii native sau exclusiv a limbii engleze în domeniul ELT. Pe cât de controversată poate părea, folosirea limbii native (L1) în procesul de predare capătă tot mai mult teren. În prezentarea susținută, Marilena Chirculete a adus în discuție beneficiile acestei practici, limitările pe care le impune, cât și modul în care profesorul poate echilibra folosirea limbii native și a limbii engleze în cadrul cursurilor de limba engleză.

De ce a fost preferată până de curând practica folosirii exclusive a limbii engleze în procesul de predare? Există motive solide pentru predarea bilingvă? Cât de folosită este limba română la ore, de către profesorii de engleză și cum se poate găsi un echilibru între limba nativă și limba engleză în procesul de predare au fost doar câteva dintre întrebările care și-au găsit răspuns în cadrul prezentării semnate de profesorul Marilena Chirculete.

Participând la Conferința anuală Fischer International, Shakespeare School continuă să susțină procesul de dezvoltare profesională atât pentru profesorii din echipă cât și pentru ceilalți profesori de limbă engleză interesați să țină pasul cu evoluția sistemelor de predare a limbii engleze.

Evoluția continuă pe plan profesional permite echipei de profesori Shakespeare School să ofere cea mai plăcută și eficientă metodă de predare a limbii engleze, influențând, astfel, în mod pozitiv viitorul cursantilor centrului.

 

 

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole