Blog

Shakespeare School’s Got Talent #5 – Patricia Brezeanu

Patricia si Vincent PetersPatricia Brezeanu este de multi ani cursanta Shakespeare School. Isi doreste foarte mult sa devina reporter, iar in viitorul apropiat spera sa realizeze o emisiune TV de stiri pentru elevi.

Faptul ca a prins drag de limba engleza si ca a avut ocazia sa o studieze intr-un mediu placut i-au dat curaj in fortele proprii. Astfel, a aplicat fara sa ezite la o bursa la scoala „Mandragora Movies” fondata de cunoscutul regizor roman Bobby Paunescu. Desi este o scoala cu profil principal actorie, exista acolo si o clasa de Jurnalism si Productie TV, pe care acum Patricia o urmeaza.

Pentru a ajunge atat de aproape de visul ei de a deveni jurnalist, a fost nevoie de foarte multa ambitie, pasiune si perseverenta.

Nu a fost chiar simplu sa devina student al scolii Mandragora Movies, dar nici imposibil. Oportunitatea de a intra la aceasta scoala, a venit cu un an in urma cand i-a scris regizorului Bobby Paunescu ca ar dori sa realizeze o emisiune de stiri pentru elevi, iar pentru asta ii solicita un spatiu in televiziunea pe care o conduce. Desigur, nu a primit din prima raspunsul asteptat, dar a insistat cu cate o scrisoare de intentie o data la 2 saptamani.

In urma acestor scrisori, Patricia a reusit sa convinga si a primit invitatia de a fi studenta cu bursa la scoala „Mandragora Movies Film Academy”. Ne-a povestit pentru blogul Shakespeare School, pe scurt, cum a reusit acest lucru si cum a ajutat-o faptul ca stapaneste foarte bine limba engleza:

„A fost mai mult decat surprinzator pentru mine si m-am intrebat oare cum s-a intamplat aceasta minune. Imediat mi-am amintit ca ultima scrisoare de intentie consta in reiterarea unui C.V. cu ce am realizat din punct de vedere jurnalistic, adica vreo 6 pagini. Am ales sa le scriu in engleza si sunt convinsa ca acest lucru l-a convins pe dl. Paunescu sa-mi acorde bursa.

Va povestesc aceste lucruri pentru ca vreau sa stie toata lumea unde poti ajunge daca stii sa scrii si sa vorbesti bine o limba straina. Mi-aduc aminte ca la Balul Bobocilor de la Scoala “Mandragora Movies” erau foarte multi straini invitati, iar limba de comunicare a serii a fost engleza. Eu cu onoare mi-amintesc ca am stat de vorba doua ore, numai in engleza, cu celebrul fotograf Vincent Peters, care a fotografiat aproape toate celebritatile de la Hollywood.

Acum lucrez la scenariul unui scurtmetraj, tot in limba engleza, cu titlul „The beauty of blackmail”. Iata inca o data cum ma salveaza cunostintele dobandite la Shakespeare School!”

De atunci pana in prezent, Patricia nu a lipsit de la nici un curs. Pe langa faptul ca a invatat foarte multe lucruri utile, a intrat intr-o lume cu oameni foarte talentati si experimentati in domeniul film si productie TV, care o ajuta sa faca pasi importanti spre realizarea visului ei.

Patricia spune ca isi cunoaste prioritatie si stie ca trebuie sa treaca cu bine de examenul de Capacitate pe care il va sustine anul acesta. Si-a propus sa fie de nota 10 la scoala si sa se dedice si pasiunii ei pentru jurnalism.

Ii uram mult succes in realizarea dorintelor sale si speram ca povestea Patriciei sa fie un exemplu frumos care sa va dea si voua curaj in fortele proprii.

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole