Blog

Simon Says: Run to The Finish Line!

4963254 marathon kid race children running together in a race wearing numbered badgesDespre beneficiile miscarii s-au scris sute, poate mii de articole, post-uri, comentarii. Au curs rauri de cerneala, mii de caractere in hypertext au fost puse in slujba sportului, totul pentru a demonstra, cat mai convingator, cat de bine e sa-l practici. Din perspectiva profesorului, adica a cuiva care isi petrece majoritatea timpului impreuna cu copiii, sunt de parere ca mesajul a fost receptionat. Copiii imi spun ca merg la cursuri de inot, atletism, baschet, fotbal, unde se simt foarte bine.Canada Goose Jacka

De aceea, acest articol nu vrea sa convinga, in vreun fel, ca e bine sa faci sport. Vrea, insa, sa va vorbeasca putin despre bucuria miscarii. Observ aceasta bucurie in jocurile de zi cu zi, din clasa, unde Simon le spune copiilor sa alerge, sa mearga, sa sara spre cate o notiune de vocabular, iar la sfarsitul jocului, ei imi cer sa ne jucam din nou, parandu-li-se ca s-a terminat prea repede. Sau unde Michael Flatley ii provoaca sa danseze ca el, intrand, astfel, in pasi de dans in lectia despre Irlanda (http://shakespeare-school.ro/shakespeare-school/de-ce-shakespeare-school).

Am observat aceeasi bucurie si dorinta de implicare la Maratonul International Bucuresti, care a avut loc in perioada 6-7 octombrie. Peste 7.000 de alergatori de toate varstele au participat la a 5-a editie a evenimentului, putand alege intre a alerga un maraton intreg ? 42,195 km, un semi-maraton ? 21,095 km, o cursa populara ? 4 km sau cursa copiilor ? 1 km. Multumita organizarii impecabile, copiii cu varste intre 4 si 12 ani au avut o zi a lor (sambata, 6 octombrie), cand, intre orele 10:00-12:30, s-au putut bucura de miscare, de soarele frumos de toamna si atmosfera extraordinara. In afara de cei micuti, pe care ii insoteau parintii, am constatat ca foarte multi copii au preferat sa alerge in grup. Nu ma refer doar la cei care se cunosteau, multi s-au imprietenit acolo, si au decis sa se bucure de experienta impreuna. Dupa cursa, i-am auzit povestind cum nici nu si-au dat seama cand au parcurs 1 km, pentru ca, alergand impreuna cu ceilalti, pierdusera notiunea distantei. Rasetele si voia-buna stapaneau Piata Constitutiei, de peste tot se auzeau rugaminti ? ?Mai alergam si maine, in parc?? si promisiuni de ?Ne vedem si la anul, abia astept!?.

Pentru ca octombrie 2013 e mai aproape decat credeti, as vrea sa va intreb acum: “Ne vedem la anul??. Vreti sa ne bucuram impreuna, si in afara clasei, de miscare? Vreti sa le aratam si altora ce frumoasa si plina de viata e familia Shakespeare School, din care facem, cu
totii, parte? Simon va spune ?Run to the Finish line?, si, pana sa ne dam seama, o sa asteptam cu nerabdare octombrie 2014.Canada Goose

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole