Blog

Simulare FCE şi CAE – încă o treaptă spre succes!

SIMULARE 6Pentru cursanţii Shakespeare School, care se pregătesc în vederea susţinerii examenelor FCE şi CAE, tocmai a luat sfârşit o zi cu emoţii şi multă concentrare. Azi a avut loc prima parte a simulării de examen, probele de Reading, Writing, Use of English şi Listening, urmând ca duminica viitoare să ne revedem pentru proba de Speaking.

Nobis Kato

Scopul principal al unei astfel de simulări este o ţintă dublă. Pe de-o parte ca să ne obişnuim cu situaţia de examen, să vedem exact cât durează fiecare probă, cum ne încadrăm în timp, şi mai ales unde mai avem de lucru până la examenul real. Pe de altă parte, doar aşa căpătăm încredere în forţele proprii şi vom trece cu brio peste această provocare ce ne aşteaptă la vară.

Simularea a început la ora 9.00 cu proba de Reading, când emoţiile se simţeau în aer. Apoi, de îndată ce am început să simulare CAElucrăm, ne-am mai relaxat, şi am intrat în atmosfera de examen. Partea de Writing ne-a adus din nou în sala de examinare, şi „rotiţele” au început să se pună în mişcare. După o scurtă pauză, am revenit pentru Use of English şi Listening, iar abia în jurul orei 14.30, am anunţat oficial: This is the end of your examination! (for today :))

Săptămâna viitoare, duminică, ne revedem cu toţii pentru proba de Speaking şi aflarea rezultatelor. Apoi vom putea lua decizia de a ne înscriem la examen.

Perioada de înscriere este între 29 martie – 10 aprilie. În urma simulării vom primi şi o recomandare de examen de la profesorii examinatori ai Shakespeare School. Practic, această simulare ne ajută să înţelegem că pentru a promova un astfel de examen trebuie depus un efort considerabil, dar care ne aduce o satisfacţie foarte mare. Ştim cu toţii benificile obţinerii unui certificat Cambridge: o atestare internaţională, un certificat important pentru CV şi nu în ultimul rând un certificat care vă va echivala proba de Competenţe Lingvistice din cadrul examenului de Bacalaureat.

SIMULARE 5Ne revedem săptămâna viitoare începând cu ora 10.00 pentru proba de Speaking, plini de încredere SIMULARE 1în reuşită. Dar până atunci vă invit la un scurt moment de meditaţie pornind de la proverbul următor: Learning is a treasure that will follow its owner everywhere.Nobis Luna

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole