Blog

Stand-Up Comedy

– Public Speaking de la bine la exceptional –poza curs vara

Indiferent de varsta, fiecare dintre noi suntem frecvent pusi in rolul de vorbitor in public. Foarte populara in cultura occidentala, notiunea de public speaking devine tot mai cunoscuta si in societatea romaneasca ceea ce transforma deprinderea si dezvoltarea acestei abilitati intr-un lucru imperativ necesar.
Pe de altă parte, atat parintii cat si profesorii investesc mult efort in a le facilita copiilor, respectiv elevilor un studiu aprofundat al limbii engleze. Acest lucru a incetat sa mai fie o optiune, devenind o cerinta fundamentala in educatia oricarui tanar care viseaza la o cariera de succes, indiferent de domeniul ales. In acest context, a fi un bun public speaker este un target necesar, iar a fi un bun public speaker in limba engleza devine un avantaj si un criteriu pentru diferentierea dintre cei buni si cei exceptionali.
Aparent este usor sa devii un bun vorbitor in public o data ce ai invatat si stapanesti limba engleza foarte bine si totusi instruirea unui bun cunoscator de limba engleza spre a deveni un bun speaker in aceasta limba, implica multa pregatire care, din pacate, nu se regaseste in curricula scolilor noastre de stat. Toti acesti factori au motivat profesorii centrului de invatare a limbii engleze Shakespeare School sa gandeasca un curs de vara de limba engleza cu un format prietenos si distractiv, adaptat ca tematica si continut grupei de varsta 11 – 14 ani, menit sa ii invete pe copii ‚in joaca’ notiuni si tehnici esentiale pentru dezvoltarea abilitatilor de public speaker.
Cursul oferit de Shakespeare School ii vizeaza pe elevii de gimnaziu cu un nivel de cunostinte de limba engleza intermediar. Prin activitatile propuse si tematica selectata, copiii se familiarizeaza cu anumite notiuni care nu isi au de obicei locul in orele obisnuite de limba engleza. Adesea, copiilor li se sugereaza sa acorde o atentie mai mare asupra continutului unui discurs sau a unei instante de comunicare in termeni de gramatica si vocabular, insa li se spune vreodata cat de important este, spre exemplu, tonul vocii lor in momentul in care se adreseaza unei audiente? Volumul, mimica, gestica, ritmul, intonatia sunt cateva dintre notiunile pe care un copil bine pregatit trebuie sa le fi constientizat deja inainte de a fi pus intr-o situatie de importanta din viata lui, precum un examen oral important sau un interviu de angajare.
Abordarea aleasa de Shakespeare School a fost aceea de a reuni sub o singura denumire, Stand-Up Commedy, tehnicile actoricesti, impovizatia, vorbitul in public, dezbaterea si elementele specifice jocurilor de scena din comedia stand-up. Metodele selectate pentru dezvoltarea abilitatilor de vorbire imbina jocul de rol, exercitiile de vocabular, improvizatia, competitiile, activitati individuale si lucrul in echipa. Folosirea tehnologiei moderne in sala de clasa, computere, videoproiectore, smart boards si sisteme audio performante, dinamizeaza mediul de invatare, facilitand parcurgerea materialelor video si audio care insotesc suportul de curs. Pentru cursanti, beneficiile, in afara de exersarea si consolidarea cunostintelor de limba engleza, sunt dezvoltarea fluentei, a gandirii critice si a creativitatii, o mai buna gestionare a emotiilor in public, precum si dezvoltarea abilitatilor de relationare si comunicare.
Niciodata nu este prea devreme pentru a deprinde abilitati de viata atat de importante in societatea zilelor noastre precum aceea de public speaker! Un tanar constient de importanta acestor abilitati va avea mai multe sanse sa-si faca auzita vocea, sa se diferentieze si sa se impuna ca lider.

 

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole