Blog

Studii in Marea Britanie

Cum pot sa studiez in Marea Britanie? Cum scriu un eseu bun? Ce universitate sa aleg? Mi-as putea permite o astfel de experienta? Daca esti elev de liceu si ti-ai pus aceste intrebari, atunci cu siguranta esti candidatul ideal pentru “Destination UK“- primul program profesionist de consiliere educativa care explica pas cu pas procesul de admitere la o universitate britanica.

In primul rand, am fost curiosi sa aflam: de ce aleg tinerii romani sa studieze in UK?

Iata cateva dintre motive (oferite chiar de cativa dintre participantii la editia din noiembrie a Destination UK):

“As vrea sa studiez in UK deoarece sistemul educational de acolo este mult mai dezvoltat si axat pe informatiile strict necesare studentului pentru viitoarea cariera, universitatile de acolo fiind cotate printre cele mai bune din Europa, avand prestigiul si popularitatea printre studentii internationali, dar si programe foarte bune de finantare a elevului.”- Lucian Craciun, CN Mihai Eminescu- Botosani

“As dori sa studiez in UK deoarece consider ca programele universitatilor din Anglia sunt foarte calitative si serioase. Am avut ocazia sa petrec 2 saptamani in Anglia la Cambridge prin intermediul taberelor de vara, timp in care am facut tot posibilul sa aflu cat mai multe atat despre cultura, cat si despre traditiile englezesti.”- Ana Botanovic, LT Jean Monnet- Bucuresti

– “Sistemul educational UK are o reputatie foarte buna. Diplomele pe care le obtii in UK sunt recunoscute si apreciate in Romania si nu numai. Poti studia multe domenii profesionale, iar calitatea invatamantului atinge cele mi inalte standarde. Cand traiesti intr-o alta tara cunosti oameni interesanti, experimentezi culturi si locuri noi, iar ce este cel mai important, devii mai independent. Voi creste intelectual, imi voi face prieteni si ma voi intoarce mai bogat sufleteste”- Andreea Caravateanu, CN Ienachita Vacarescu- Targoviste

Acestea sunt doar cateva dintre argumentele in favoarea studiului in Marea Britanie.  Cel mai des invocate motive pentru care elevii de liceu gasesc sistemul de invatamant britanic foarte atragator sunt: prestigiul academic, varietatea  de cursuri oferite, posibilitatile mai mari de angajare la terminarea studiilor. Mai sunt si altele? Cu siguranta, lista poate continua: incepand cu facilitatile oferite de campusuri de acolo si pana la mediul multicultural, avand oportunitatea de a-ti face noi prieteni din toata lumea!

Motivele pro-studiului in UK sunt foarte multe si variate, insa tu…ai si motivatia necesara pentru a aplica la o universitate Britanica? Daca te-ai decis sa alegi acest drum, trebuie sa stii ca in principal ai nevoie de : 1. Rezultate bune la BAC , 2. Nota mare la IELTS/sau CAE

In afara de asta, insa, mai sunt cateva capcane si mituri pe care toti studentii care aplica pentru prima oara ar fi bine sa le cunoasca.

De aceea organizam programul “Destination UK” care explica detaliat fiecare etapa a aplicatiei, special pentru tinerii din Romania. Urmatoarea editie a training-ului de un week-end va avea loc pe 6-7 noiembrie 2010 in Bucuresti. Acesta va fi sustinut de doi studenti romani, traineri certificati care studiaza in prezent in Anglia la universitati de top (University College London, respectiv University of Birmingham) si care au trecut prin aceeasi experienta ca si tine.

  • În prima zi li se va vorbi cursanţilor despre educatia universitarã în Marea Britanie, statutul studentului internaţional, selecţia cursului şi selectia universitãţii, iar în cea de-a doua zi se vor ţine etapele aplicaţiei, eseul, scrisoarea de recomandare şi rãspunsurile.
  • Cat costa? 299 RON (include: taxa de participare pentru cele 2 zile, suportul de curs, pauzele de cafea, certificatul de participare la curs).
  • Unde se tine: sediul Shakespeare School din Bucuresti, str. Dimitrie Racovita nr. 11, sector 2, Bucuresti.

Mai multe detalii despre curs poti afla chiar de aici.

– Inscrierile au inceput deja, iar numarul de locuri disponibile este limitat;
– Liceenii care vor sa isi rezerve un loc trebuie sa completeze cat de curand pe site-ul Shakespeare School (sectiunea Study Abroad)

Tu vrei sa pleci la studii in Marea Britanie? You CAN study abroad… iti mai ramane doar sa afli totul despre cum este acest lucru posibil!

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole