Blog

Studying in the UK

Daca mi-ar fi spus cineva acum doi ani, in timpul liceului, ca voi studia la una dintre cele mai bune universitati ale lumii i-as fi raspuns ca este un vis frumos. Adevarul este ca visul era mai degraba un imens gol in stomac, acel tip de gol care te suresciteaza si iti antreneaza framantarile si ambitiile. Spun asta pentru ca, pe de-o parte, eram nesigur de dorinta mea de a studia antropologie, iar pe de alta parte – si cu mult mai important, as adauga – eram confuz in ceea ce priveste imensul set de alegeri si decizii: unde sa aplic, cum, cand? Incertitudinile legate de antropologie s-au transformat mult mai usor decat ma asteptam intr-o incredere in sine certificata de lecturi.

 

Insa cealalta fata a monedei a fost, pe cat de aparent usoara, pe atat de inselatoare, complexa si vitala. Am pierdut zile cautand cursuri, citind despre cum se aplica, rasfoind pagina dupa pagina de web in cautarea informatiilor necesare. Cateodata gaseam lucruri contradictorii, dar deseori le auzeam de la alti aplicanti – contradictii care nu-ti puteau sa nu-ti rapeasca o mirare si sa-ti actualizeze temerile: fiecare intelegea diferit. Construitul propriu-zis al aplicatiei a fost si mai plin de framantari. Spre exemplu, nu poti decat sa gasesti strigator la cer cum se asteapta de la tine sa inghesui 4 ani de liceu, ambitii academice si o parte din personalitatea ta intr-o singura pagina.

 

 

Privind retrospectiv, mi-as fi dorit sa fi putut sa-mi optimizez timpul pierdut prin strangerea informatiilor despre sistemul englezesc, despre cursuri, eseu, recomandare, finante si nu numai si sa fi dedicat acest timp interviurilor si examenelor, acolo unde este nevoie de o pregatire intensa. Fac aceasta constatare a neajunsului pe care elevii romani il intampina daca isi aleg o astfel de cale pentru a sublinia importanta si chiar urgenta cu care status quo-ul trebuie schimbat. Insa mai multe vesti despre asta pe viitor. 🙂

 

 

Ma numesc Teodor Zidaru, sunt student la Antropologie la University College London (UCL). Sunt un alumnus al Shakespeare School, carora le sunt foarte recunoscator, si voi scrie din cand in cand cate ceva despre viata la UCL si in The Big Smoke (i.e amazing, brilliant, mind-blowing London!)

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole