Blog

Tabara de limba Engleza de la Bromsgrove School Birmingham 2-16 aug 2016

 

Ca profesor de limba engleza este esential sa impartasesti cu elevii pasiunea pentru cultura, mentalitatea si modul de viata englezesc si nu numai pentru obiectul de studiu.
Incercam sa cream un mediu potrivit in care sa ne desfasuram activitatea si sa orientam elevul dincolo de lectia predata, spre intreaga lume pe care ne dorim sa o exploreze. Iar informatia proaspata, vie si autentica este fundamentala unei educatii trainice.

O astfel de experienta, menita sa sprijine spiritul cercetator atat al elevului in cautare de nou, cat si al dascalului pregatit sa se perfectioneze, mi-a fost oferita si mie, in acest an, de Asociatia Shakespeare School pentru Educatie, prin intermediul taberei de limba engleza organizata in perioada 2-16 august, la Bromsgrove in Marea Britanie.

IMG-20160802-WA0037

Tabara, in care elevii au fost impartiti in doua categorii, in funtie de varsta: 8-12 ani (Juniors) si 13-17 ani (Teens), a avut ca principal scop integrarea acestora in spatiul englezesc, oferind posibilitatea invatarii prin comparatie si testarii cunostintelor deja prezente in diferite situatii care necesita adaptarea acestora, cat si vizitarea unor puncte turistice cu mare rezonanta in lumea britanica.

Din pozitia de cadru didactic insotitor, am avut oportunitatea de a-mi hrani curiozitatea si dorinta de cunoastere, la fel ca si elevii, afland noutati si traind o experienta pe deplin noua!
Astfel, tabara s-a desfasurat, in acest an, la prestigioasa scoala Bromsgrove, situata in comitatul Worcestershire, in apropiere de Birmingham, al doilea cel mai mare oras din Anglia, dupa Londra.

Scoala Bromsgrove dateaza inca din anul 1553, fiind unul dintre cele mai vechi monumente ale tarii, prezenta in top 10 cele mai bune scoli mixte, de tip internat! Inconjurata de terenuri vaste, sali de sport, de dans, sala de fitness moderna, piscina , o biblioteca fascinanta, capela si sali de computere, aceasta institutie asigura elevilor sai tot confortul, iar noua, oaspetilor, un punct de intalinire cu alti elevi de diverse nationalitati, alaturi de care ni se pune la dispozitie posibilitatea de a experimenta modul de viata autentic al elevilor englezi!

Bromsgrove

De-a lungul timpului petrecut aici, s-au organizat excursii de o zi, cu adevarat incantatoare, pentru ceea ce am vazut, invatat si simtit. Am vizitat cu emotie si entuziasmul nelipsit, faimoasa Universitate Oxford, cea mai veche din intregul Regat, considerata a treia cea mai buna universitate din lume. Este o senzatie aparte sa te afli aici, in mijlocul istoriei obiectului de studiu pe care il predai! O altfel de lectie de limba engleza, pe care astept cu nerabdare sa le-o impartasesc elevilor mei.

Am vizitat Londra, care mi-a parut familiara si primitoare, un oras grabit si totusi, minunat. Drayton Manor Theme Park a fost atractia principala pentru copii, care au savurat fiecare zi in parte. Muzee, atractii locale, legende ale zonei, toate au facut aceasta tabara memorabila, deosebita si instructiva.

Ajunsi, intr-una dintre aceste excursii, in Stratford, orasul nasterii si al lacasului de veci al marelui Shakespeare, am primit cu atentie toate detaliile, dornica sa impartasesc experienta traita pe viu cu elevii mei, care au incercat sa il „aduca” pe acelasi Shakespeare la Colegiul National Spiru Haret Tecuci, intr-un proiect dedicat celor 400 de ani de la moartea acestuia, proiect cu care am ajuns in fruntea clasamentelor in diferite concursuri, printre care si Shakespeare School Essay Competition 2016, organizat de Asociatia Shakespeare School pentru Educatie.

Am trait momente vesele, emotii frumoase, am invatat, am explorat si cu siguranta, am evoluat ca si profesor, bogata cu noi deprinderi si cunostinte, pe care le voi sadi, bucuroasa, in sala de clasa, unde voi aplica tot ce aceasta experienta mi-a daruit.

Multumesc, Shakespeare School, pentru o tabara de exceptie si posibilitatea de a ne reinventa zi de zi!

Autor: prof. Monica Onica

Monica Iuliana Onica este profesor de limba engleza la Colegiul National „Spiru Haret” – Tecuci. In luna iunie 2016 a fost desemnata indrumatorul cu cei mai multi elevi inscrisi la cea de-a 8-a editie Shakespeare School Essay Competition si a primit distinctia Certificate of Excellence.

Photo credit – Mirunette International Educational. Mai multe poze AICI

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole