Blog

Tabăra de vară UCL, primele impresii ale Dianei, una dintre câștigătoarele Essay Competition 2014

Salut!

Vreau să share-uiesc cu voi câte ceva despre experienţa mea britanică de până acum din tabăra de vară de la University College London, pe care am primit-o ca premiu pentru locul I în cadrul concursului de eseuri Shakespeare School Essay Competition 2014.

P1030953Duminică, pe 18 august, am ajuns cu bine pe tărâmuri londoneze, după câteva ore de zbor şi încă câteva de mers cu autocarul. Prima impresie… una foarte plăcută. Camerele în care stăm sunt în foarte bune condiţii şi destul de spaţioase.

În prima zi, luni, am dat mai întâi testul introductiv, ni s-a prezentat campusul şi am mers la plimbare prin Londra. Am văzut London Eye, Big Ben, Palatul Buckingam, Westminster Abbey şi multe altele. Sinceră să fiu, pe lângă toate aceste obiective (care sunt chiar superbe) mai este ceva legat de oraş care mă farmecă: felul în care se îmbină atât de armonios trecutul cu prezentul, stilurile vechi cu cele moderne.

Marţi am P1030718vizitat din nou Londra la pas, trecând pe lângă catedrala St. Paul’s, Podul Millenium, Shakespeare Globe şi London Bridge. Cred că momentul culminant al zilei a fost vizita într-o fostă închisoare, în care erau prezentate diferite metode folosite în trecut pentru tortură, manechine înspăimântătoare, scheleţi. După-amiaza am avut cursurile de engleză, care par interactive şi chiar distractive.

Activităţile din cea de-a treia zi au inclus o vizită Muzeul de Ştiinţă, care a durat aproximativ două ore. Totuşi timpul a fost cam puţin pentru toate expoziţiile şi exponatele (rachete, capsule spaţiale, maşini de epocă, dispozitive din diverse epoci). Apoi au avut loc orele şi pot să spun că printre cele mai interesante aspecte ale lor este interacţiunea cu atât de diferitele culturi şi personalităţi.

Cam asta a fost până acum, pe scurt. Mai sunt mai bine de 10 zile de explorat, vizitat, învățat lucruri noi. Abia aștept! Cum am mai spus, îmi place extrem de tare absolut totul şi sper că o să fie la fel şi de acum încolo! Promit că revin cu noutăți.

Diana Baicu, elevă a Colegiului Național „Mihai Viteazul”, București, câștigătoarea Premiului I Essay Competition 2014

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole