Blog

Taming the IELTS beast!

A sustine sau nu examenul IELTS? Aceasta este intrebarea… De curand am stat de vorba, despre examene si despre multe altele, cu Dragos Manea care tocmai si-a incheiat cursul “Preparing for IELTS” in cadrul Shakespeare School si apoi a si sustinut examenul IELTS cu rezultate excelente, caci nota lui finala a fost 8! Va reamintesc ca rezultatele la acest examen constau in note de la 1 la 9, iar majoritatea universitatilor din Europa, SUA, Canada sau Australia solicita o nota de 6.5 pentru admitere. Dar iata detaliile interviului:Poza

Nume: DRAGOS MANEA

Liceu: clasa a XIIa – CN Iulia Hasdeu, Bucuresti

Hobbies/ Interests: Actorie, Jurnalism

Sper, totusi, sa intru la Facultatea de Drept, din cadrul Universitatii Bucuresti.


NICOLETA DINESCU: Dat fiind ca tu aveai deja diploma Cambridge CAE, ce te-a determinat sa sustii si examenul IELTS?

DRAGOS MANEA: Fiind elev in clasa a XII- a, am considerat ca diploma IELTS imi poate folosi in eventualitatea obtinerii unei burse in timpul primilor ani de facultate. Acesta idee s-a datorat si gradului ridicat de recunoastere pe care il are examenul IELTS in mediul academic in care se vorbeste limba engleza.


ND: Ca sa continuam cu un task ca la CAE, ai putea sa compari cele doua examene? Cum ti s-a parut unul si cum a fost celalalt (atat din perspectiva pregatirii, a exercitiilor de examen dar si a examenului propriu-zis)?

DM: Nu cred ca as putea sa spun care dintre examene e mai dificil, dar impresia mea e ca diferenta intre ele este destul de mare. Aici, ma refer nu numai la structura diferita ( tipul de texte de la Writing, posibilitatea de a asculta o singura data textele in cadrul examenului IELTS ori faptul ca la CAE se acorda pauze la finalul fiecarei probe), ci la faptul ca IELTS-ul pare un examen care solicita mai mult abilitatea de interpretare a persoanei in cauza. Dovada a acestei idei sunt diagramele ori graficele din prima parte a testului de Writing, care pe langa un minim limbaj specific necesita si capacitate de interpretare a datelor oferite.


ND: De ce ai optat sa te pregatesti in cadrul unui curs organizat si nu ai folosit exclusiv metoda studiului individual? Ce beneficii ti-a adus cursul?

DM: Am ales aceasta metoda pentru ca stiam ca un curs organizat, la Shakespeare School, ma va pregati exclusiv pentru examenul pe care urma sa il sustin (dupa cum se intamplase si in cazul examenului CAE). Totodata, gasesc o oarecare competitie ca fiind stimulativa, iar cursul organizat imi permitea sa ma raportez si la gradul de pregatire al altor studenti.


ND: Ca si concluzie, ce sfat ai da celorlalti cursanti ce se pregatesc sa sustina examenul IELTS?

DM: Singurul meu sfat in aceasta privinta ar fi doar acela de a se asigura ca pregatirea lor corespunde cerintelor examenului si ca privesc examenul ca pe o provocare, nu ca pe un obiectiv propus de cineva din afara.

In incheiere, uram multa bafta tuturor celor ce intentioneaza sa sustina acest examen in viitor! Iar pana la examen, asteptam cu nerabdare sa ii cunoastem pe noii cursanti ce vor participa la Shakespeare School la modulul intensiv de vara al cursuluiPreparing for IELTS” incepand cu 14 iunie!

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole