Blog

Tana Guşiţă: talent şi pasiune pentru limba engleză

260464 231740910173230 100000119671967 1122593 4558873 nPentru că tot vorbim despre succes, vă propun azi să o cunoaştem pe Tana Guşiţă, printre primii cursanţi Shakespeare School, azi o adolescentă, mereu cu zâmbetul pe buze şi veselă, dar nu în ultimul rând, foarte talentată. Tana are planuri mari pentru anul acesta! În primul rând, participarea la olimpiada naţională de limba engleză, şi apoi în vară, susţinerea examenului FCE. Am rugat-o astfel să ne împărtăşească câteva dintre gândurile ei legate de Shakespeare School şi despre limba engleză în interviul de mai jos:

Elena Cigăreanu: Tocmai ai susţinut cu brio simularea examenului FCE, dar de când înveţi engleză?

Tana Guşiţă: Engleza o stiu…de cand imi aduc aminte! La 4 ani am inceput sa invat sa numar pana la 10, culori, animalute, ca la orice gradinita. In clasa intai, desi faceam engleza si la scoala, nivelul meu s-a schimbat, am inceput cursurile la Shakespeare School. Era 2002, primul an de Shakespeare, cred ca faceam parte din prima grupa.

E.C.: Ce te-a atras la Shakespeare School?

T.G. Sincer, cred ca Shakespeare m-a motivat sa continui sa invat engleza. In fiecare an asteptam cu nerabdare sa vad ce colegi o254457 231491530198168 100000119671967 1120644 7274521 n sa am, ce profesoara, asteptam manualele colorate, imi placea atat de mult atmosfera, incat am invatat engleza fara sa-mi dau seama.

E.C: Cum crezi că te va ajuta engleza în viitor?

T.G: Limba engleza m-a fermecat incetul cu incetul, toate filmele mele preferate, toate cartile, serialele, toat erau in engleza. Pentru unii este o limba grea, mie mi se pare mai usoara decat romana. Un alt lucru care ma atrage este faptul ca stiu cat de mult ma va ajuta in viitor. Nu m-am hotarat inca ce specialitate vreau, dar sunt convinsa ca nu voi face facultatea in Romania, deci engleza imi va fi foarte folositoare.

E.C.: Pentru noi faptul că te-ai calificat la olimpiada naţională este un mare succes, ţinând cont de concurenţa foarte mare şi de nivelul foarte avansat al competiţei. Dar ce înseamnă penru tine acest fapt?

T.G: Faptul ca m-am calificat la olimpiada nationala la limba engleza este inca un soc pentru mine. Eu am impresia ca am fost foarte norocoasa, fara noroc nu as fi ajuns aici. Nu ma culc pe o ureche, in niciun caz! Greul vine abia acum, suntem cei mai buni copii din toata tara, va fi foarte greu. Vreau sa demonstrez ca am meritat sa ajung pana aici. Desigur ca lumea se uita cu alti ochi la mine, dar singurul avantaj pe care il vad eu in aceasta calificare este sansa de a-mi demonstra nivelul de engleza si de a acumula experienta.

207033 214457881901533 100000119671967 976275 6291290 nE.C.: Cum este Tana în viaţa ei obişnuită?

T.G: Momentan sunt eleva a Colegiului National “Gheorghe Lazar”, in clasa a IX-a, profilul stiinte sociale. Initial nu eram sigura daca am facut alegerea buna cu Lazarul, dar acum sunt foarte fericita cu alegerea facuta. Sunt o adolescenta ca oricare alta, am niste prieteni minunati si astept cu nerabdare fiecare dimineata de luni pentru cursurile la Shakespeare School; cu siguranta cel mai bun mod de a-mi incepe saptamana!

Tana îţi ţinem pumnii strânşi la olimpiadă pentru că ştim ca poti şi avem încredere în potenţialul tău exceptional!

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole