Blog

The GREAT British Experience: Clifton College

 

Am pornit din Bucuresti, la inceput de iulie, un grup de 17 copii nerabdatori si timizi DSC025822(doar in primele 2 ore) si doi group-leaderi emotionati, spre Anglia, lasand in urma parintii si canicula. Ne treceau prin minte 1000 de intrebari: cum vor fi colegii, cum vor fi profesorii, cum va fi mancarea, cum va fi vremea, ce vom face, ce o sa vedem, oare ne vom distra, oare Anglia chiar e asa de frumoasa cum am vazut in fotografii? Raspunsul la ultima intrebare l-am primit in primele ore de la aterizare, si ne-a fost confirmat pe toata perioada taberei: Anglia este exact cum am visat, chiar mai mult decat atat!

Destinatia noatra a fost Clifton College, un colegiu superb din Clifton Village, o suburbie a orasului Bristol. Cladirea colegiului ne-a impresionat din prima clipa: imensa, impunatoare, si cu un teren de sport enorm. Aici ne-am petrecut doua saptamani, ca orice cursant al unei prep school: cazati intr-o casa din campusul colegiului, alergand de la o cladire la alta pentru masa, cursuri sau activitati, ori relaxandu-ne pe terenul imposibil de verde. Si trebuie sa recunoastem, nu ne-a displacut nicio secunda!

P10109023Cursurile de engleza la care au participat cei mici le-au depasit asteptarile lor, dar si pe ale noastre, vazand cat de mult au invatat intr-un timp atat de scurt! Profesorii au fost tineri si comunicativi, iar multele competitii si jocuri din timpul orelor le aduceau recompense la finalul acestora. Si spre mandria noastra, grupul nostru a fost foarte laudat de profesori si de staff-ul colegiului datoria nivelului excelent de limba engleza! Si cum dupa atata invatat cei mici meritau si distractie, staff-ul colegiului au avut intotdeuna pregatite pentru noi activitati dinamice si distractive: seri disDSC029433co, Arts and Crafts, Karaoke, Superhero dress-up, Fun Fair, dar si diverse sporturi, foarte apreciate de britanici. Preferatele noastre au fost inotul, fotbalul, badmintonul si tenisul de camp dar am incercat (si ne-au placut mult) si sporturi mai traditionale, precum cricket si Rounder?s.

Cum experienta britanica nu putea fi completa fara un scurt tur prin cateva orase din Anglia, ne-am indreptati pasii si spre Cardiff, Oxford ( care ne-a placut enorm!), Longleat Safari (o experienta unica), Bath, Salisbury, Stonehenge (da, am ajuns si acolo!), si?.Londra! Londra este pur si simplu coplesitoare, vibrand de istorie. Am avut ocazia sa vizitam monumetele si locurile pe care pana acum le admiram doar in fotografii: London Eye, Buckingham Pallace, Tower Bridge, Westminster Abbey, Big Ben, the Houses of Parliament, St James?s Park, Covent Garden.

Am plecat din Anglia cu amintirea unui grup unit si vesel, mereu pregatit de si mai multa distracie si cu amintirea unei tari extraordinare, cu oameni amabili si cu acent delicios ( si cu multe suveniruri). Insa ne-am spus doar ?pe curand?, pentru ca la anul o luam de la capat!!

Cheers,

Valeria & Helen

 

DSC024782

DSC027374

 

DSC026772

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole