Blog

Tips for writing a good essay

Începe numărătoarea inversă pentru trimiterea eseurilor pentru Essay Competition şi încă nu ai reuşit să-ţi structurezi ideile? Nu dispera! Îţi voi prezenta în continuare câteva dintre tehnicile de „supravieţuire” pe care trebuie să le iei în calcul în momentul în care vrei să scrii un eseu reuşit.

o       Înainte să te apuci de scris, structurează-ţi toate ideile pe o ciornă. Indiferent dacă o idee nu ţi se pare potrivită în acel moment, noteaz-o, pentru că nu poţi şti cum o vei folosi ulterior.

o       Nu lăsa pe ultimul moment pentru că nu vei avea timp suficient pentru a obţine forma ideală a eseului tău.

o       Nu uita că orice eseu pe care îl scriem trebuie să aibă o structură, o introducere, un cuprins şi o încheiere. Între toate aceste părţi trebuie să existe o legătură, aşa că nu uita de cuvintele de legătură care vor da textului un grad mai mare de coerenţă şi coeziune.

o       Scrie eseul şi apoi lasă-l o perioadă, reciteşte-l a doua zi sau roagă pe cineva să ţi-l citescă. Vei fi surprins de ideile noi care-ţi vin pe parcurs.

o       Înainte de a trimite eseul corectează cu minuţiozitate posibilele greşeli sau scăpări de limbă sau de gramatică.

o       Încearcă să citeşti cât mai multe eseuri pe teme similare cu a ta, însă nu plagia. Nu uita că originalitatea este cea care contează într-o foarte mare măsură într-o competiţie de eseuri.

o       Respectă limita de cuvinte sau de spaţiu impusă. Nu întotdeauna dacă scrii mult, reuşeşti să impresionezi. De cele mai multe ori, te vei pierde în detalii şi te vei abate de la tema iniţială, în defavoarea principiului creativităţii.

Mai avem o săptămână până la încheierea perioadei de trimitere a eseurilor (data limita: 23 martie) aşa că tot ceea ce pot să vă urez este să aveţi inspiraţie şi sper să ne vedem în marea finală!!

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole