Blog

Tips for YLE Exams

YLE MonkeyLogo1Examenele YLE (Young Learners English) sunt examene special create pentru copiii cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani, promovând activităţi motivante şi distractive menite să stimuleze capacitatea de înţelegere şi asimilare a cunoştinţelor.

Examenele YLE sunt organizate pe trei nivele de testare: Starters, Movers şi Flyers, iar fiecare nivel este împărţit in 3 probe: Listening, Reading&Writing şi Speaking. Acest examen urmăreşte să promoveze o modalitate eficientă de învăţare şi evaluare, să încurajeze copilul aflat in faţa unui prim examen internaţional şi să îi creeze o impresie pozitivă.

Instrucţiunile fiecărei probe sunt simple şi clare, iar examenul prezintă teme interesante şi familiare; copilul va putea discuta cu incredere despre topic-uri ce se referă la viaţa de zi cu zi. Efortul participării la acest examen va fi răsplătit cu o diploma notată cu 1 până la 5 steme pentru fiecare probă (punctajul maxim este de 15 steme pentru toate probele).

Dacă luăm fiecare proba in parte, la cea de Listening:
• vom avea o serie de înregistrări unde trebuie să fim atenţi atât la cerinţe cât şi la informaţia oferită;
• important este să ne păstrăm calmul, să fim liniştiţi şi să ne concentrăm;
• dacă nu ştim răspunsul la o intrebare, nu lăsăm spaţiul gol, completăm chiar dacă nu suntem siguri.

La proba de Reading & Writing:
• trebuie să citim cu atenţie cerinţa şi să ne uităm mereu la exemplul oferit. Este posibil să nu înţelegem ce ni se cere, iar exemplul poate clarifica cerinţa;
• ca şi la proba de Listening, trebuie să răspundem la toate întrebările, chiar dacă nu suntem siguri;
• nu ne îngrijorăm dacă sunt anumite cuvinte pe care nu le ştim (încercăm să intuim explicaţia);
• este recomandat să folosim un creion în momentul în care trecem răspunsurile pe foaia de examen.
• nu ne grăbim; este suficient timp pentru a citi şi a răspunde la toate întrebările.

La proba de Speaking:
• să fim atenţi la instrucţiunile şi întrebările examinatorului (dacă nu am inţeles ce ne-a intrebat, putem ruga examinatorul să repete);
• să vorbim clar şi tare (dacă vorbim în şoaptă, examinatorul nu ne poate inţelege);
• câteva erori gramaticale nu reprezintă o greşeala imensă (important este să nu avem emoţii prea mari şi să vorbim cât mai răspicat).
funny bugA trece acest examen reprezintă o realizare importantă pentru un copil deoarece demonstrează capacitatea individuală de a face faţa emoţiilor şi de a obţine o diplomă la un examen internaţional. Trebuie doar să participăm, să fim atenţi şi să ne distrăm vorbind şi scriind limba engleză.

Good luck!

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole