Tu cine esti si ce iti doresti? (Partea intai)

UCL - UK 119

Incepem sa visam mult si dorintele devin intense in perioada adolescentei. Tot atunci incepem sa luptam, suntem constransi sa luam decizii, dar uneori ne lipsesc perseverenta, consilierea unei persoane potrivite care sa ne indrume si, poate, si increderea in propriile ganduri si puteri.

„Everything is possible. The impossible just takes longer.”  Foarte adevarat!

Cred in aceasta afirmatie deoarece s-a aplicat foarte bine si in cazul meu. Parca acum putin timp ma luptam cu ganduri (au trecut mai bine de 4 ani), aspiratii marete si nu stiam de unde sa incep sa cladesc pentru ca ceea ce imi doresc eu sa devina posibil. Am pierdut nenumarate ore cautand informatii despre studiul aprofundat intr-o alta tara, caci aceasta era dorinta mea, dar cu cat citeam mai mult, cu atat simteam ca ma pierd in detalii si cuvinte complicate.

Ce am facut?

Am inceput sa colectionez experiente: am calatorit si mi-am perfectionat limba engleza!

Pornind de la ideea filozofului englez, Francis Bacon: “A calatori este pentru cei tineri, o parte a educatiei;  pentru cei mai varstinici – o parte a experientei “ ma pot numi acum un “voiajor de nadejde”. Am vizitat diverse tari in postura de turist, iar pe durata facultatii am inceput sa pregatesc serios un plan de organizare pentru a putea studia in afara tarii. Aceasta intentie avea la baza acumularea unei experiente multiculturale, dobandirea unor cunostinte economice suplimentare (caci eram studenta la ASE si imi doream sa aprofundez domeniul) si deschiderea catre o “lume noua”. Gandul de a intalni experti in domeniu, de a castiga informatii valoroase si de a le aplica ceva mai tarziu in Romania, desi era timid, s-a dovedit a fi posibil.

Un alt pas concret in procesul de implinire a dorintei mele a constat in prospectarea unui campus studentesc din Marea Britanie timp de 2 saptamani. Asadar, am participat la programul de vara “London Experience” la University College London, organizat chiar de Shakespeare School. Pe fondul unei tipically English weather, am reusit sa imi imbogatesc vocabularul si pronuntia, dar si abilitatile de comunicare in limba engleza. In plus, am obtinut si un certificat de participare la cursuri organizate de CES Embassy (scoala acreditata de Bristish Council si English UK, cu filiale in toata lumea), ce vizeaza cunostinte avansate pentru cele 4 abilitati lingvistice: ascultare, vorbire, intelegere si concepere de text.

 

Asadar, sub influenta unui tratament riguros de autoinstruire, cu ajutorul experientei londoneze la scoala de vara si in urma cercetarilor aprofundate, iata-ma, in prezent, intoarsa de cateva luni in Romania, ca absolventa a unui program de masterat in limba engleza din Berlin.

Mai multe ganduri despre povestea si activitatea mea curenta vor urma in curand. Pana atunci te las sa „muncesti” la indeplinirea dorintelor tale.

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi ultimele noutati:

Arhive