Blog

Un job de vară, o dorință împlinită

Mereu se găsește câte un lucru nou pe care mi-l doresc și pentru care am nevoie de ceva extra money. Cred că același lucru vi se întâmplă și vouă. De exemplu, în ultima vreme, m-am simţit destul de complexată de telefonul meu. Cred că este un vintage autentic. Nu ar putea fi considerat modern, în niciun caz. Aşa că m-am hotărât să strâng nişte bani ca să îmi cumpăr un model care ar putea fi catalogat drept “la modă”, gen: Iphone, Samsung Galaxy etc. Cum urmează să trec în clasa a 8-a, mi-am propus să încep anul înnoită cu un telefon nou, așa că am toată vara la dispoziţie să îmi îndeplinesc această dorință.

Money box

Am început prin a-mi face un calcul și m-am decis că 1000 de lei ar fi mai mult decât suficienți. Pasul doi, a fost să pun pe hârtie câteva idei de a strânge bani. Cele pe care le-am găsit mi s-au părut geniale, mai ales pentru faptul că am sub 16 ani, deci nu mă pot angaja la McDonald’s:

1. Babysitter de animale

Mi s-a părut super-extra-uşor. Nu ai nevoie de prea multă forţă să plimbi un Bichon. Ai putea face asta şi dacă ai avea 8 ani. Cred… Oricum, se câştigă destul de bine, în jur de 30 de lei pe plimbare. În plus, e foarte amuzant! Dacă îţi plac animalele este jobul perfect!

2. Vinde-ţi creațiile

Recent a trebuit să fac o curaţenie adevărată în camera mea şi să scap de tot cea ce nu-mi trebuie. De când eram mică, aveam mania brăţărilor şi felicitărilor. Mă durea inima să le arunc, aşa că am decis să le vând în prag de sărbători. Cred cu tărie că e o idee bună şi pentru o “slujbă de vară”…

3. Împarte pliante

Mi se pare interesant că un copil poate face o treabă ca asta în care chiar să fie angajat de o firmă. Dacă eşti cu un prieten/prietenă/vecin/coleg/cunoştinţă/nu mai ştiu cine, timpul va trece super-repede şi banii vor veni la fel.

4. Meditaţii

Dacă eşti dispus să îi ajuţi pe alţii să înveţe, jobul de meditator este nu numai un gest altruist, dar și un mod prin care să afli mai multe. Vara, din păcate sunt destul de mulți corigenți, în special la matematică și limbi străine, pentru care ai putea fi de ajutor.

5. Scriitor

Aici este un domeniu la care mă pot considera “cu experiență”. Este foate convenabil când poţi îmbina utilul cu plăcutul. Câtă vreme îți place să scrii, vei găsi destule reviste/bloguri/ziare etc. care vor dori să te angajeze.

Sper să-mi pot urma propriile sfaturi și să vă fi ajutat și pe voi. Eu vă urez baftă!

Patricia Brezeanu

 

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole