Blog

Unde am ascuns dulciurile? Modalități de asimilare a prepozițiilor în limba engleză

 484906_529516027061543_1935468762_nCopiii învață prin jocuri și distracție până ce devin adolescenți serioși. Și chiar și atunci își doresc, din când în când, să devină iar copii și să mai joace un joculeț. După mai bine de 10 ani de experiență în predarea englezei prin jocuri și activități distractive, am hotărât să venim în sprijinul părinților cu un bun exercițiu de vorbire și de ascultare pentru cei mici: v-ați gândit vreodată că orice faceți se poate transforma într-un exercițiu de asimilare a unei limbi străine? La cumpărături în supermarket îi puteți învăța legume și fructe în engleză, în vacanțe puteți repeta mijloace de transport, când pe autostradă ei pot zice “lorry” sau “car”, iar azi vom învăța prepozițiile.

Data viitoare când cumpărați dulciuri pentru cei mici, transformați totul într-un mic Treasure Hunt! Și în loc să meargă doar prin cameră și să caute comoara de dulciuri ascunse, haideți să le exersăm de fapt și ascultatul și vorbitul în limba engleză.

În primul rând, explicați-le copiilor că ați ascuns multe dulciuri într-o altă cameră. Spuneți-le de asemenea că dulciurile trebuie găsite înaintea altcuiva care le-ar putea mânca atunci când le găsește, deci trebuie să fie ei primii, și asta din cinci încercări. Folosiți întâi cele cinci prepoziții, ca exemplificare, zicând ceva despre o păpușă:

It’s on the shelf!

It’s under the table!

It’s between the chairs!

It’s next to the window!

It’s near the door!

Ei vor găsi cu siguranță dacă veți folosi locuri similare în cealaltă cameră.

Pentru cei mai mari, “Are they behind the photo of Grandma?”

Puteți folosi, spre exemplificare genul acesta de desen, care clarifică prepozițiile:

9975_597384156941396_1705553870_n

Răspundeți doar cu YES sau NO, dar dați-le și indicii de genul COLD, COOL, WARM sau HOT, în funcție de cât de aproape sunt, la HOT fiind cel mai aproape. Depinde de dvs. dacă veți vrea să le dați dulciuri adevărate atunci când ghicesc, sau orice alt premiu, jucărioare, cărticele de povești, sau ce își doresc ei cel mai mult.

Articolul a fost tradus și adaptat de pe blog-ul dedicat părinților pe site-ul Cambridge English.

 

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole