Blog

Vine, vine primavara/ Se asterne-n toata tara!!

ghiocei V-am mai spus ca primavara este anotimpul meu preferat? Al vostru care este?

Primavara ma face sa ma gandesc la cat de fragili suntem. Este un moment al renasterii. Al evolutiei. Ei bine, anul acesta la Shakespeare School am trait aceasta primavara mult mai intens. Iar mare parte din “vina” au avut-o copiii, care au venit rand pe rand, emotivi, dar cu mandrie in priviri, sa o anunte pe Teacher a lor ca vine primavara: m-au rasfatat, timp de o saptamana, cu flori frumoase, care mi-au inveselit casa, si ciocolata, e care am impartit-o tot cu copiii – dar din dar se face… Zambilele si ghioceii mi se par vestitorii primaverii, primele prin mirosul imbatator, iar ai ceilalti prin fragilitatea lor. Ieri in Cismigiu am gasit paturele intregi de ghiocei rasariti, anuntandu-ma, parca oficial, ca iarna a plecat in sfarsit. Si imi venea sa strig: “Au reusit!!!”

Cred ca de aceea a venit si primavara, de la atata drag si flori frumoase. Incalzita de sufletul frumos al celor mici, de 7 ani, care roseau cand isi primeau pupicul de rasplata pe obraz, pana la cei mari, care m-au impresionat tocmai pentru ca au ales sa ii ia o floare lui Teacher decat sa mearga la un cico in oras. Ei bine, toti m-au impresionat si m-au rasfatat. Sper doar ca ce ii invat eu sa le rasplateasca inimile mari si frumoase de copii.

Si imi amintesc cu nostalgie cum alegeam cu mare grija florile si martisoarele pentru profesoarele mele.  Si realizez ca rasplata cea mai mare nu erau acele flori si acea amintire, ci mai degraba faptul ca dupa mai bine de 10 ani ma vad cu ele prin orasul natal si povestim despre ce am ajuns in viata si ce am facut intre timp. Am ajuns sa inteleg, ca profesoara la randul meu, de ce li se umezesc ochii cand vorbim: se gandesc, cu drag, ca atunci cand am avut nevoie ne-au indrumat pasii, cum au stiut ele mai bine, marcand niste fragede inceputuri primavaratice ale vietii noastre…

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole