Blog

Visul Sabrinei de a deveni designer de modă

 

visul sabrinei de a deveni designerSabrina își dorea de multă vreme să aplice la Facultatea de Arte din București pentru că visul ei era să devină designer de modă.

 

„Când eram mică îmi aduc aminte că îi rugam pe părinții mei să îmi cumpere în fiecare lună revistele Elle și Glamour. Am ajuns să le colecționez, chiar. Cred că am aproape fiecare număr scos de când eram eu clasa a V-a. Acum sunt în clasa a XI-a.

 

Eram fascinată. Îmi plăcea să mă uit la recomandările designerilor și deja învățasem toate semnele distinctive ale brandurilor. Era minunat să știu că vine ziua publicării și o așteptam mereu cu sufletul la gură.”

 

Când a început clasa a VIII-a și a realizat că urmează să ia o decizie foarte importantă pentru viitorul ei, a ales, bineînțeles, moda. Și pentru că știa că, mai mult ca sigur, va dori să călătorească în marile orașe ale modei și, eventual, să studieze acolo, și-a rugat părinții să o înscrie la cursuri de limba engleză.

 

Numai bine că începea un nou semestru în toamna acelui an și a reușit să se acomodeze destul de repede.

 

„De atunci, în fiecare an aveam alt teacher. Deși la început mă gândeam că o să fie greu să trec de la un profesor la altul, chiar nu a fost așa cum îmi imaginam eu. Pentru că fiecare curs era super-distractiv, noi deja ne cunoaștem între noi și teacher mereu ne primea cu zâmbetul pe buze și cu un vibe foarte bun, a fost ușor să ne pregătim pentru concursuri împreună.”

 

 

Când a intrat la liceu, la fel, știa că trebuie să urmeze un alt pas pentru a-și împlini visul. Așa că s-a consultat cu Teacher și s-a hotărât să dea primul examen Cambridge din viața ei – FCE.

 

În grupa ei erau copii care trecuseră deja printr-un examen Cambridge, iar asta a intimidat-o puțin. La ore începuse să fie mai retrasă. Nu mai ridica mâna atât de des pentru a răspunde și părea mult mai tăcută. Teacher știa că este ceva în neregulă deoarece Sabrina era foarte vorbăreață și nu era întrebare la care ea să nu cunoască răspunsul.

 

La finalul orei, a rugat-o să rămână puțin și au discutat împreună grijile Sabrinei. I-a spus că îi este frică de examen și că are certitudinea că nu îl va promova, iar asta îi va pune bețe în roate în planul ei.

 

Teacher a asigurat-o că totul va fi bine, că cel mai mult contează cum se simte în ziua aceea și că trebuie să lase emoțiile încuiate într-o cutie pe care să o pună bine în camera ei, pentru a nu o deranja în timpul examenului.

 

„Chiar a fost foarte bine pentru mine să vorbesc atunci cu Teacher. Îmi era foarte frică de examen și mă gândeam doar la cum visul meu se va nărui. Acum mă pregătesc pentru CAE, cu speranța că voi lua calificativul C2. Știu că îmi va trebui la facultate în cazul în care voi pleca în Erasmus sau în alt program de schimb de experiență, așa că plănuiesc să îl promovez cu brio!”

 

visul sabrinei de a deveni designer de moda

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole