Vizita cavalerului medieval

Săptămâna trecută a fost una de mare distracţie pentru cursanţii grupelor de Juniori de la Shakespeare School, întrucât au primit o vizită surpriză, cea a unui veritabil cavaler medieval venit direct din cetatea Kronstadt–ului, mai exact din Braşov.

Cavalerul nostru, Xander, a trecut pe la toate grupele de Juniori, din toate cele trei sedii, şi ne-a introdus în atmosfera medievală, vorbindu-ne despre cavaleri, domniţe şi viaţa de la castel. Îmbrăcat în costumul de gală al cavalerilor, Xander ne-a oferit o primă lecţie de spadă şi ne-a arătat primii paşi dintr-un dans vechi de peste 600 de ani. Cursanţii noştri au deprins poziţia corectă dintr-un duel dar au învăţat şi câteva noţiuni despre ce presupune heraldica medievală şi care sunt etapele realizării unui blazon.

Toate aceste ateliere, de spadă, tir cu arcul, heraldică medievală, alături de orele de engleză, din nou cu tematică medievală, se vor desfăşura în tabăra de la Moeciu (My Glorious Medieval Adventure) care va avea loc în trei perioade, începând cu 24 iunie. Tabară încearcă să recreeze atmosfera medievală prin costumele pe care toată lumea le poartă, atât instructorii cât şi copiii, prin demostraţiile de lupte cu spadă, focul de tabără, excursiile la cetăţi medievale cunoscute şi drumeţiile pe munte. Toate acestea într-o locaţie excepţională, în mijlocul naturii, dar totuşi foarte modernă, pensiunea Dor de Moeciu.

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi ultimele noutati:

Arhive