Blog

Voluntar "Engleza pentru Viata" – Raluca Diana Papuc

2

Raluca Diana Papuc este printre cei mai implicati voluntari ai Asociatiei Shakespeare School pentru Educatie. Ea este cursanta Shakespeare School de peste 5 ani si tocmai experienta de aici a motivat-o sa intre in proiect pentru a-i face pe copii sa invete engleza cu aceeasi placere pe care a simtit-o si ea la cursurile noastre.

Va invit sa aflati chiar de la Raluca ce inseamna sa fii voluntar “Engleza pentru Viata” si cum a ajutat-o aceasta experienta.

Pentru cei care vor sa se alature proiectului din toamna, inscrierile sunt deschise. Asteptam CV-urile voastre si o scurta scrisoare de motivatie pe adresa office@shakespeare-school.ro.

Experienta Shakespeare School si pentru copiii din centre sociale

Nu intamplator am ales sa particip la acest voluntariat. De ani de zile sunt eleva la Shakespeare School iar profesoarele de acolo m-au facut sa ma bucur de fiecare data de o atmosfera placuta, sa ma simt mai increzatoare in mine si mi-au oferit sprijin cand am avut nevoie. Anii petrecuti aici m-au facut sa iubesc limba engleza si de aceea am decis sa particip la acest program cand a aparut oportunitatea.

Inca de la inceput am dorit copiiilor din centre sa fie tratati asa cum am fost si eu de-al lungul acestor ani in cadrul Shakespeare Schoola.

Asadar, totul a venit din suflet si le-am aratat ce inseamna intelegere, iubire, sprijin, ca invatarea se poate face din placere, nu din obligatie, ca nimeni nu ii va mai cearta daca sunt neastamparati sau fac o mica greseala, iar orice incurajare si vorba frumoasa ii va ajuta sa devina mai increzatori in sine si sa ofere tot ce e mai bun in ei.

Cheia lucrului cu copiii este de a te face placut, iar orele de a fi distractive pentru ca ei sa invete cu drag si sa ofere iubire la randul lor. Chiar din prima ora pot spune ca am simtit calura din partea lor, iar cand a venit finalul orei mi-a fost foarte greu sa plec cand ei spuneau “Nu te mai las sa pleci. Ramai cu mine.” si ma tineau in brate. Am mers spre casa cu gandul ca abia astept sa vina urmatoarea ora ca sa ii mai intalnesc inca o data pe acesti minunati copilasi. Trebuie mentionat si suportul primit din partea supraveghetorilor acestui centru pentru buna desfasurare a orelor de limba engleza.

Trainingurile oferite la Shakespeare School au fost de mare folos, coordonatorii s-au implicat mult in proiect, astfel incat sa ne face sa intelegem cum trebuie sa desfasuram ora de curs si cu cata pasiune si strategie trebuie sa fie un plan de lectie facut pentru ca ora sa se desfasoare interactiv,  iar ei sa invete cu adevarat ceva. Am avut o relatie calduroasa cu Shakespeare School, de fiecare data am fost incurajati sa adresam orice mica intrebare in cazul in care simtim ca ceva nu merge bine.

Apreciez faptul ca aceste lucruri nu au fost trecute cu vederea si tot acest timp am avut mult sprijin, am fost laudati si mai ales sustinuti pentru a obtine rezultate deosebite pe care sa le impartasim si cu altii. Proiectul “Engleza pentru viata” este cu siguranta o experienta minunate si de cate ori am ocazia povestesc despre aceasta. Am devenit mult mai increzatoare in mine si am obtinut o satisfactie personala, de aceea recomand acest voluntariat oricui isi doreste sa ofere o clipa din timpul sau liber celor care au cu adevarat nevoie.

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole