Blog

Voluntar "Engleza pentru Viata" – Mihaela-Roxana Munteanu

IMAG0819

Primul modul al proiectului “Engleza pentru Viata” al Asociatiei Shakespeare School pentru Educatie se desfasoara momentan in 5 centre sociale din Bucuresti si suntem foarte mandri de succesul proiectului: copiii s-au atasat de voluntari, voluntarii de copii, centrele ne ajuta sa mearga totul perfect si Ziggy si Zaggy au intrat in sufletul celor mici, aducandu-le limba engleza.

Mihaela-Roxana Munteanu este unul dintre voluntarii nostri grozavi care ii invata engleza pe copiii de la Asociatia “Ana si Copiii”. Am rugat-o sa ne impartaseasca ce inseamna pentru ea experienta “Engleza pentru Viata” si iata ce ne-a povestit, in speranta ca tot mai multi tineri vor intelege cat de important este sa te implici si ce satisfactie incredibila obtii ajutandu-i pe ceilalti.

Te invit sa citesti despre experienta Mihaelei si mai ales, te astept sa te alaturi proiectului nostru, pentru ca implicarea ta poate schimba viitorul unor copii. Pentru intrebari despre proiect si cum ai putea sa ne ajuti, ne poti scrie pe adresa office@asociatiapentrueducatie.ro.

“Oare cat de multe lucruri voi invata aici?”

mihaela la copiii

A fost minunat sa descopar ce inseamna sa fii voluntar, sa descopar cum zambetele unor copii pot face ca o zi grea sa dispara. Inocenta, blandetea si fericirea lor se impletesc intr- un singur lucru: imbratisarile de la final de lectie.

Nu am venit in acest proiect, “Engleza pentru viata”, pentru a- i coplesi pe copii cu o multime de notiuni in limba engleza, pe care, oricum, le- ar fi uitat in scurt timp, ci am venit pentru a- i face pe acestia sa iubeasca engleza, pentru a le arata ca, in viata, vine un moment cand totul se va schimba, cand li se va arata iubire, sprijin, indulgenta. Va veni acel moment cand nu vor mai auzi “Nu e bine!“, ci ” Si aceasta este o solutie”, cand nu vor mai avea sufletul ingenuchiat de o privire respingatoare, ci vor primi admiratia pe care o merita si vor invata sa priveasca partea frumoasa a lucrurilor, sa priveasca spre viitorul lor si sa descopere acolo o cale de reusita prin cunoasterea limbii engleze.

Gandul cu care am pasit in acest proiect a fost “Oare cat de multe lucruri voi invata aici?” si am invatat ca exista echipe unite, gata sa sprijine si mi s-a confirmat inca un lucru in care credeam cu tarie, acela ca tristetea este doar un detaliu.

Am venit la training- uri cu frica de necunoscut, insa imediat ce plecam, privindu- i pe oamenii din autobuze, de pe strazi, imi spuneam: “In aceste doua ore, in care voi ati alergat dintr- o parte in alta a orasului cu vesnicele voastre “treburi”, eu am invatat ce placut e sa descoperi pasiunile altor oameni si sa zambesti, sa iubesti, sa ajuti, sa impartasesti, sa uiti pentru cateva minute ca traiesti si sa te imaginezi a fi altceva, ceva nedefinit in care dainuie acel sentiment de liniste.“.

Da, e placut sa te joci, sa ii imiti pe Ziggy si pe Zaggy, marionetele noastre, sa bati din palme cand auzi cuvantul “red”, sa imiti un copilas razgaiat, sa le spui unor persoane, pe care nu le- ai mai intalnit, tot ce inseamna viata ta, sa te pui in pielea unui copil sarman, sa iei decizii, sa planifici lectii, sa asculti cantece pentru copii, sa fii fericit si impacat cu ceea ce faci.

Acesta chiar este un proiect pentru viata pentru ca, nu numai ca schimba viata unor micuti, ci iti schimba tie viata , te face sa privesti in ochii unui copil si sa observi acolo un oras intreg fumegand, situat intre granite neclare, poate straine, pierdute, ratacite si sa- ti dai seama ce inseamna cu adevarat viata.

O sa-mi fie dor de copiii de la Asociatia “Ana si copiii”, la care merg acum, o sa- mi fie dor de zambetul lui Gabi, de ochisorii Alexandrei, de cum le spunea Edi celorlalti copii ca Ziggy si Zaggy nu exista, urmand ca tocmai el sa fie cel care nu voia sa le mai dea drumul din brate, de cum imitam vocea lui Zaggy, promitandu- i lui Alin o imbratisare daca va raspunde corect, de cum asteptau cu nerabdare momentul in care le vom da bomboane, de cum se mandreau cu bulinutele pe care le- au primit si de imbratisarile lor de la fiecare sfarsit de lectie, care era urmat de replica: “Sa nu plecati!“.

Shakespeare Scool este o lectie de viata, unde prin ochi de copil vezi oportunitatile viitorului, ale cunoasterii limbii engleze.

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole