Blog

Welcome to Miami… Bienvenido a Miami…

IMG_7231

Asa am putut exclama la aterizarea pe aeroportul Miami International din 1 august, dupa aproximativ 17 h de calatorie peste ocean! Entuziasmati, curiosi, nerabdatori sa vedem cum vor decurge cele 2 saptamani in Statele Unite, cu totii eram dornici sa descoperim oare ce avea Florida pregatit pentru noi… Si cine eram noi? Group leaderii si grupul de 31 de tineri cu varste intre 14-25  ani care au ales aceasta destinatie exotica, dintre toate locatiile pentru cursuri de vara de limba engleza organizate de Shakespeare School.

IMG_6463

La inceput  ne-a luat in primire vremea tropicala, neobisnuita pentru noi romanii. O rafala de aer cald si umed ne-a izbit inca de la iesirea din avion. Welcome to Miami!

IMG_6377

IMG 6490Apoi, rand pe rand, am descoperit mult mai mult decat clima: palmieri in vant, plaje intinse cu nisip atat de fin, pescarusi si broaste testoase, un ocean limpede si cald, recifuri de corali, dimineata jogging-ul sau mersul pe role in costum de baie pe faleza din Fort Lauderdale…o atmosfera desprinsa parca din filme, de care ne este atat de doooooooor….

Insa nu ma opresc aici, caci adevaratul lux si standard ridicat al vietii se aratau dincolo de faleza: iahturi fascinante parcate in fata fiecarei vile (exista chiar unul la fiecare 3 locuitori), influente caraibiene, vile de multimiliardari  si locuinte ale starurilor,  masini decapotabile de peste 100,000$ din care rasunau ritmurile de r’n’b sau hip hop american, shopping till dropping in marile magazine si outlet-uri, printre cele mai mari din SUA… incat nu-ti mai ramanea decat sa-ti doresti sa te muti in Florida, the Sunshine State!

IMG_6796

Cele povestite reprezinta insa doar o frantura din celebra Miami Beach, dar si din statiunea invecinata Fort Lauderdale, acolo unde s-a desfasurat programul de vara, supranumita “Venetia Americii” datorita numeroaselor canale care o strabat.

IMG_6708

Tot la o imagine de ansamblu asupra ariei metropolitane Miami contribuie si elemente chiar mai specifice: cocktailurile Marguerita cu umbrelute, sportul de “people-watching” practicat de regula la unul din nenumaratele localuri in aer liber cu muzica live,  mixul de nationalitati, cu o populatie hispanica de peste 80%, dar si americanii zambitori, deschisi, cu un spirit atat de sociabil, cu o atitudine relaxata care te face sa crezi ca toata lumea e a lor… si sa iti spui: Bienvenido a Miami!

– va urma-

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole