Blog

Ziua Europeană a Limbilor Străine

185678Aşa cum toţi avem o zi specială în fiecare an, a venit şi rândul limbilor străine să-şi îmbrace hăinuţele de sărbătoare. 26 septembrie este Ziua Europeană a Limbilor Străine, zi în care conştientizăm şi sărbătorim diversitatea lingvistică şi culturală.

România este una dintre ţările europene în care limbile străine au o importanţă deosebită. Elevii români nu numai că au înclinaţii aparte către învăţarea limbilor străine pe care le deprind cu uşurinţă, dar sunt şi recunoscuţi ca având un nivel foarte înalt al cunoştinţelor. Statisticile Universităţii Cambridge, realizate în urma rezultatelor obţinute la examenele CAE, arată că România se află printre locurile fruntaşe. Pe de altă parte, elevii noştri s-au remarcat în taberele de limba engleză organizate de Shakespeare School, unde au făcut parte din cele mai bune grupe.

În ultimii ani, limba engleză a luat o amploare semnificativă în România, lucru observabil prin numărul mare de participanţi la examenele Cambridge, IELTS sau Trinity. Tinerii sunt cei mai interesaţi de altfel de diplome, fie pentru a-şi facilita obţinerea unor posturi mai bune, fie pentru a putea aplica la o universitate din străinătate. Shakespeare School susţine interesul tinerilor pentru aceste examene prin oferirea cursurilor de pregătire. Totodată, Shakespeare School vine în ajutorul tinerilor prin programele de consiliere în vederea aplicării la o universitate britanică, spre exemplu Destination U.K .

Imediat după sărbătorirea limbilor străine, din 26 septembrie, Shakespeare School îşi redeschide porţile pentru un nou an şcolar. Copiii şi profesorii aşteaptă cu nerăbdare să se reîntâlnească şi să desluşească împreună tainele limbii engleze.

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole