Blog

7 motive sa iti inscrii copilul la cursuri de engleza in 2019

de ce e utila engleza pt copii

Imagineaza-ti ca ii poti oferi copilului tau o super-putere care sa il ajute in orice dificultate in care s-ar putea gasi in viitor. Inchipuie-ti apoi ca ii poti oferi cadou o cheie magica care sa deschida porti catre oportunitati care nu erau disponibile pe vremea ta. Cu o abilitate de acest tip, copilul tau ar putea deveni oricine vrea el cand va fi mare. Cum ar fi atunci daca limba englezaar deveni solutia magica pentru un viitor mai bun?

 

De ce sa alegi limba engleza pentru copilul tau?

O stii din filme si ai dansat pe versuri cantate in engleza. Ai auzit-o cand mergi in vacanta, sau in orice restaurant care se respecta. Engleza e pe orice ambalaj, pe orice ecran de telefon si in orice conversatie despre tehnologie. O recunosti in social media, in networking si in multe alte expresii imprumutate pe care le folosim cu totii. Limba engleza e sansa pe care vrei sa i-o oferi copilului tau, mai ales intr-o lume in continua schimbare!

Gandeste-te de cate ori ai fost in vacanta in Grecia, de exemplu, si nu ai stiut sa comunici cu vanzatorul sau ospatarul. Ce limba te-a scos din incurcatura? Engleza. Chiar daca este abia cea de-a treia limba din lume ca raspandire (dupa numarul de vorbitori nativi), limba lui Shakespeare este fara indoiala limbajul globalizarii. Copilul tau va putea vorbi engleza in toate colturile lumii si va putea astfel sa se descurce bine in orice mediu. Din Dubai, pana in Singapore sau Helsinki.

Ceea ce e minunat, nu? Dar citeste mai departe, si vei afla si mai multe motive pentru care limba engleza este cea mai buna decizie pe care o vei lua pentru viitorul copilului tau!

7 motive pentru care limba engleza este ideala pentru copii

 

 1. Engleza este usor de invatat

Engleza e usor de invatat

Copilul tau are la dispozitie o gramada de resurse pentru a deprinde limba engleza, iar astfel invatarea se poate face cu placere, in mod natural. Daca este expus la filme, muzica sau desene animate de la 4-5 ani, copilul poate sa invete fara efort engleza.

 

2. Ofera cele mai multe oportunitati in educatie si cariera.

Engleza ofera oportunitati in educatie

 Pentru a studia la cele mai prestigioase institutii de invatamant din lume, engleza la nivel superior devine o necesitate. Accesul la scoli de top inseamna insa o pregatire minutioasa si note foarte bune la examenele Cambridge care atesta cunostintele in aceasta limba.

Comunicarea in engleza devine esentiala si in cariera, mai ales intr-o lume globalizata. O companie japoneza poate angaja un inginer din Romania si pe baza cunostintelor sale de engleza, nu doar dupa abilitatile practice.

 

3. Ajuta la dezvoltarea stimei de sine.

Engleza dezvolta increderea

O limba straina inseamna o abilitate in plus, pe care multi doresc sa o adauge la CV. Desi invatarea englezei necesita exercitiu si pasiune, atunci cand copilul tau va putea sa se exprime coerent in fata unui prieten sau profesor, increderea sa va creste exponential. 

Iar cand se va simti mai puternic si mai increzator, va fi gata sa isi asume provocari care il vor duce departe in viata!

 

4. Engleza este limba cunostintelor variate, a literaturii valoroase si a stiintei care a influentat istoria omenirii.

Engleza ofera acces la cultura

 Stiai ca 55% din continutul web din toata lumea este in engleza? Mai mult, William Shakespeare si Ernest Hemingway au scris capodopere in aceasta limba, iar copilul tau va putea sa citeasca aceste opere asa cum au fost gandite, fara mijlocirea unei traduceri. 

In ceea ce priveste cercetarea stiintifica, majoritatea textelor sunt publicate in engleza, iar cele mai bune universitati ofera cursuri avansate in engleza pentru medicina, biologie si alte stiinte aplicate. 

 

5. Faciliteaza calatoriile si experientele culturale in intreaga lume.

Engleza, utila in calatorii

 Limba engleza actioneaza ca o punte de comunicare in toate tarile lumii. Inarmat cu vocabularul limbii engleze, copilul tau isi va putea cumpara bilete la muzeu sau suveniruri simpatice pentru intreaga familie. Iar atunci cand cel mic va deveni un adult responsabil, engleza va fi pasaportul care ii va inlesni orice calatorie. Chiar si una in jurul lumii!

 

6. Este cea mai populara limba straina in Romania si vei gasi o gama larga de cursuri.

Cursuri engleza copii in Bucuresti

In Romania, 99,5% dintre elevi studiaza limba engleza in cadrul sistemului traditional de educatie. La asta se mai adauga centre specializate de predare si pregatire pentru examene internationale. Daca esti interesat de o atmosfera aparte de predare si de un sistem eficient bazat pe o abordare personalizata, adu-ti copilul la cursurile Shakespeare School din Bucuresti. 98 din 100 de cursanti Shakespeare reusesc sa obtina dorita certificare Cambridge!

 

7. Engleza e abia primul pas catre alte abilitati pentru viata.

Engleza educa campioni la viata

 Invatarea unei limbi straine atrage dupa sine si dezvoltarea altor abilitati cognitive. Mai ales daca mediul este unul prietenos si relaxat, copilul poate sa isi consolideze creativitatea si lucrul in echipa, poate sa deprinda gandirea critica si sa comunice mai usor cu ceilalti. 

Invata engleza cu caracter!

 Daca ai gasit inspiratia necesara pentru a-i oferi copilului tau cea mai buna educatie pentru viata, te asteptam la cursurile de engleza pentru copii si tineri de la Shakespeare School. Pentru anul scolar 2019 – 2020, Shakespeare School asteapta cursantii in 4 centre pentru invatare distractiva si pregatire pentru examenele Cambridge.

Aici, copilul tau se va antrena sa devina campion la viata in compania unor prieteni la fel de pasionati de cea mai frumoasa limba din lume!

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole