Blog

Cum ii ajutam pe copii sa isi atinga potentialul prin mindfulness

 

mindfulness copii

Mindfulness-ul este o tehnica folosita in intreaga lume care are ca scop gestionarea stresului si a anxietatii, directionarea atentiei catre momentul prezent si promovarea fericirii si a pacii interioare. Altfel spus, imbratisand aceasta practica ne antrenam creierul sa fie constient de emotiile noastre, ne antrenam mintea sa fie in contact cu corpurile noastre si cu mediul inconjurator, in fiecare moment al vietii.

Shakespeare School a decis sa se alinieze unui numar din ce in ce mai mare de scoli din intreaga lume care folosesc cu succes aceasta practica. Pentru ca ne dorim tot ce este mai bun pentru fiecare copil care intra in comunitatea noastra ii ajutam pe cursantii nostri sa isi indeplineasca adevaratul potential, atat academic cat si socio-emotional.

 

Mindfulness la Shakespeare School

Beneficiile tehnicilor de mindfulness

Oamenii de stiinta sustin ca, printr-o practica sustinuta de mindfulness, centrii responsabili cu gestionarea atentiei, controlului emotional, si rezolvarea problemelor se dezvolta intr-un ritm alert. Dr. Kirk Strosahl si Dr. Patricia Robinson, doi pionieri in in acest domeniu, afirma chiar ca exista din ce in ce mai multe dovezi care atesta faptul ca activitatile pe baza de mindfulness produc schimbari structurale pozitive in creier. Vestea cea mai buna este ca acestea sunt si permanente!

Asadar, exercitiile de mindfulness ofera abilitati importante de viata care nu mai pot fi pierdute niciodata. Printre acestea se numara puterea de concentrare, reglarea emotiilor, luarea de decizii intelepte, compasiunea, comunicarea autentica si, nu in ultimul rand, perspectiva pozitiva asupra vietii.

Relaxare prin mindfulness la copii

Astfel, in contextul in care copiii trebuie sa invete sa faca fata cerintelor din ce in ce mai solicitante ale vietii moderne, aceasta practica le ofera instrumente de incredere pentru ameliorarea stresului, gestionarea emotiilor negative, concentrarea in cadrul activitatilor de la ore sau in cadrul examenelor. Mai mult, ii ajuta sa dezvolte obiceiuri sanatoase precum recunostinta, empatia si toleranta.

Pe scurt, aceasta practica promoveaza bunastarea intregii fiinte (fizica, emotionala si mentala) precum si dezvoltarea inteligentei socio-emotionale.

Copii fericiti si relaxati la Shakespeare School

Mindfulness la Shakespeare School

Pentru Shakespeare School, integrarea activitatilor de mindfulness in cadrul orelor de curs ofera schimbarea de care avem nevoie pentru a ii sustine pe copiii nostri sa respinga influentele negative din exterior. Cei mici ajung sa fie in contact cu cine sunt cu adevarat, oferindu-li-se cadrul in care sa se dezvolte complet si autentic.

Descoperi cine esti cu adevarat la Shakespeare School

Credem cu tarie ca toti copiii merita sanse egale la succes si fericire in viata. In egala masura, ne dorim sa le putem oferi contextul in care ei sa capete incredere in propriile forte si in propria persoana.

In articolele care vor urma vom face o incursiune in diferitele tipuri de activitati pe care le folosim in cadrul cursurilor noastre pentru a promova educatia de tip mindful, si pentru a ii ajuta pe copii sa experimenteze o experienta de invatare cat mai pozitiva.

 

Andreea Paunoiu, profesor la Shakespeare School

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole