Blog

Cum învață copiii mai ușor cu ajutorul tehnicilor de mindfulness

Cum invata copiii mai usor cu ajutorul tehnicilor de mindfulness 1

De câțiva ani, tehnicile de mindfulness au devenit o componentă importantă a metodei de predare Shakespeare School.  

Prin implementarea acestora, îi ajutăm pe cursanții noștri să conștientizeze ceea ce simt, să își liniștească mintea, să își gestioneze emoțiile și să găsească echilibrul de care au nevoie pentru a asimila toate informațiile în mod corect. 

Ce este mindfulness și ce legătură are cu învățarea limbii engleze? 

Mindfulness este un concept care se referă la starea de atenție conștientă și prezentă, în care ne concentrăm asupra experiențelor noastre actuale, fără a fi distrași de gândurile sau emoțiile negative din trecut sau viitor.  

Este este o tehnică de meditație care se concentrează pe prezent și poate ajuta la îmbunătățirea concentrării, a atenției și a memoriei. Când este aplicată în învățarea limbii engleze, tehnica mindfulness poate ajuta la o mai bună înțelegere a textelor și la o pronunție mai precisă. 

Beneficiile tehnicilor de mindfulness în procesul de învățare 

  1. Îmbunătățirea concentrării 

Practicarea de mindfulness te ajută să te concentrezi mai bine asupra prezentului și să elimini distragerile, ceea ce poate fi extrem de util atunci când încerci să înțelegi un text sau să înveți noi cuvinte în limba engleză. 

  1. Îmbunătățirea memoriei 

Al doilea beneficiu este îmbunătățirea memoriei. Mindfulness te ajută să te concentrezi asupra informațiilor pe care le primești, ceea ce poate ajuta la o mai bună reținere a acestora. De asemenea, mindfulness poate ajuta la reducerea anxietății legate de vorbirea în public sau de comunicarea în engleză, prin faptul că te ajută să rămâi în prezent și să te eliberezi de gândurile negative sau de teama de a face greșeli. 

  1. Îmbunătățirea pronunției 

Tehnicile de mindfulness ajută la o mai bună concentrare asupra fiecărei silabe și asupra accentului, ceea ce te poate ajuta la o pronunție mai precisă. De asemenea, mindfulness te poate ajuta să te relaxezi și să te eliberezi de tensiunea și de anxietatea care pot afecta pronunția. 

Cum invata copiii mai usor cu ajutorul tehnicilor de mindfulness 2

Există mai multe beneficii ale practicării mindfulness, printre care se numără: 

  • Reducerea stresului: Prin mindfulness dezvolți abilități pentru a gestiona mai bine stresul, prin înțelegerea și acceptarea emoțiilor negative în loc să le reprimi sau să le ignori. 
  • Îmbunătățirea atenției și concentrării: Tehnicile de mindfulness sporesc concentrarea asupra activităților tale, îmbunătățind astfel performanța la locul de muncă sau în școală. 
  • Creșterea empatiei și compasiunii: Mindfulness te ajută să te conectezi mai bine cu tine însuți și cu ceilalți, îmbunătățind relațiile cu cei din jur. 
  • Îmbunătățirea sănătății mintale și fizice: Practicarea de mindfulness poate ajuta la reducerea simptomelor depresiei, anxietății și a altor probleme de sănătate mintală, precum și la îmbunătățirea somnului și a sistemului imunitar. 
  • Încurajează auto-cunoașterea și autocontrolul: Mindfulness te ajută să îți cunoști mai bine propriile gânduri, emoții și comportamente, permițându-ți să ai mai mult control asupra lor. 

Ți-am pregătit câteva EXERCIȚII PRACTICE, extrem de utile de mindfulness, pentru a înțelege exact despre ce este vorba și cum te pot ajuta să te concentrezi mai bine, să scapi de anxietate și să ai rezultate mai bune în tot ceea ce faci. 

Așadar, practicarea de mindfulness poate fi o experiență profundă, de transformare, care poate avea un impact pozitiv asupra vieții sub mai multe aspecte. Este important să începi cu pași mici și să te adaptezi în ritmul tău propriu.  

Există o varietate de programe și aplicații disponibile pentru a te ajuta să începi practicarea de mindfulness. 

Cum invata copiii mai usor cu ajutorul tehnicilor de mindfulness 3

Nu uita că mindfulness nu este o soluție magică pentru toate problemele vieții tale și că poate fi dificil să te concentrezi asupra prezentului în unele momente. Dar cu practică regulată și răbdare, poți să îți dezvolți abilitățile de mindfulness și să te bucuri de beneficiile acestuia în viața ta de zi cu zi. 

Tehnicile de mindfulness pot fi de folos în diverse contexte, precum la locul de muncă, în relații personale, în sport sau în activități artistice. Pot fi puse în aplicare  de oricine, indiferent de vârstă sau de nivelul de experiență, și poate fi adaptat la nevoile individuale. 

În concluzie, combinarea mindfulness cu învățarea limbii engleze poate avea beneficii semnificative, cum ar fi îmbunătățirea concentrării, a memoriei, a pronunției și reducerea anxietății legate de vorbirea în public sau de comunicarea în engleză.  

Prin practicarea regulată și consistentă de mindfulness și prin integrarea acestei tehnici în rutina zilnică de învățare a limbii engleze, poate fi obținut un progres semnificativ în înțelegerea și utilizarea acestei limbi. 

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole