Blog

Tips & tricks pentru succes la examenele Cambridge First (FCE) si Cambridge Advanced (CAE)

 

 

Sfaturi pentru CAE si FCE

 

  • You can do it! Desi pregatirea pentru aceste examene reprezinta un proces indelungat, profesorii Shakespeare School au la dispozitie toate resursele necesare ca sa te ghideze, indiferent de cat de mult timp ai nevoie. Pentru fiecare dintre examene sunt disponibile cate doua module de pregatire anuala, cu manual si carti de teste diferite, la care se adauga cursurile de vara intensive. Asadar, trebuie doar sa incepi de undeva!

 

  • Ambele examene includ parti de Reading, Writing, Listening si Speaking. Indiferent de nivelul pentru care te pregatesti, vei recapitula integral gramatica ceruta de examen. De asemenea vei dobandi si integra vocabularul aferent fiecarui tip subiect ce poate aparea in probe. Recapitulezi si elemente de stil si registru, inainte de a incepe efectiv sa lucrezi pe fiecare compunere specifica examenului.

Examen CAE

  • In luna martie vei putea sustine o simulare integrala a examenului, in conditii identice cu cele din sesiunea din vara pentru care te pregatesti. Asadar, vei invata protocolul de examen in cadrul simularii care se desfasoara la o universitate din Bucuresti. Acolo vei fi apoi programat la proba de Speaking, cu un partener necunoscut si cu o comisie formata din profesori Shakespeare School. La final, acestia iti vor oferi feedback valoros legat de prestatia ta. In urma acestei simulari, poti decide care sesiune de examen iti este potrivita conform nivelului de la acel moment.

 

  • Profesorii Shakespeare School sunt pregatiti sa iti arate strategiile din spatele probelor ca atare. Astfel, pe langa faptul ca vei primi indicatii valoroase despre cum ai putea aborda probele in sine, pentru Writing si Speaking vei primi si grila de examinare pe care o foloseste Cambridge. In felul acesta stii la ce sa te astepti si iti poti stabili clar standardele pentru a iti evalua cinstit munca.

 

club conversatie

  • Faptul ca stapanesti formatul examenului te ajuta sa fii relaxat si sa stii cum sa iti organizezi timpul de lucru. Orice examen presupune o gestiune a emotiilor si a timpului. Daca stii de cat timp ai nevoie pentru fiecare proba, inainte de a ajunge in sala de examinare, inseamna ca ai toate sansele sa iti eficientizezi rezolvarea probei.

 

  • Examenele Cambridge sunt valabile pe viata. Singurul care expira in doi ani este IELTS. Insa, o data ce ai obtinut un certificat FCE sau CAE, CV-ul tau devine solid si iti cresc sansele de succes academic si profesional. Aceste diplome ii arata angajatorului sau universitatii interesul pe care l-ai aratat in evolutia ta profesionala, alaturi de atestarea nivelului de limba engleza.

So be proud and pass the Cambridge Exams with Shakespeare School! Poti descoperi mai multe informatii despre examenele Cambridge la Shakespeare School citind articolul cu sfaturi pentru examenul CAE.

engleza utila in calatorii 1

 

Elena Bran

Profesor la Shakespeare School

 

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole