Blog

5 activitati educative pentru copii in engleza

poza 1 compressorCopiii invata limba engleza atunci cand mediul si procesul de invatare sunt adaptate nevoilor lor si includ activitati educative distractive. Atunci cand invata o limba straina, copiii au nevoie de suficient timp pentru a pune in practica ceea ce descopera in teorie.

Activitatile captivante, care le atrag atentia, ii motiveaza pe copii sa aplice ceea ce invata cu placere si sa priveasca cu entuziasm procesul de invatare. Din acest motiv, astazi ne-am propus sa facem o incursiune in Universul magic al activitatilor pentru copii in engleza, care le ofera numeroase beneficii la scoala si acasa.

Beneficiile activitatilor practice pentru copii in engleza

 • Contribuie la dezvoltarea fizica si intelectuala a copiilor – Atunci cand coloreaza, picteaza sau scriu, cei mici isi dezvolta atat abilitatile intelectuale, cat si cele fizice. In plus, ei nu considera ca aceste activitati sunt sarcini venite din partea profesorilor sau a parintilor, ci le percep ca pe un mod distractiv in care pot crea, interactiona si invata lucruri noi.
 • Ajuta la imbunatatirea coordonarii bilaterale a corpului – Atunci cand se implica in activitati practice, copiii isi folosesc ambele parti ale corpului cu scopul de a indeplini sarcinile respective. Astfel, acestia isi imbunatatesc coordonarea bilaterala a corpului, in timp ce dobandesc cunostinte noi de limba engleza.
 • Contribuie la folosirea limbii engleze in contexte autentice – Prin implicarea in activitati practice pentru copii, cei mici au sansa de a exersa limba engleza in contexte autentice. In plus, atunci cand activitatea este una distractiva, aceasta sporeste considerabil usurinta cu care copiii reusesc sa retina expresii noi.
 • Ii determina pe copii sa comunice in limba engleza inconstient – Atunci cand se implica in activitati practice, copiii nu fac doar ceea ce li se solicita pentru a invata engleza. Acestia trebuie sa foloseasca si diverse expresii cunoscute pentru a solicita cele necesare sau pentru a comunica cu cei implicati in activitati.
 • Le ofera copiilor sansa de a adresa intrebari – Atunci cand se implica intr-o activitate pentru copii in engleza, cei mici intalnesc uneori situatii necunoscute. Din acest motiv, ei adreseaza direct intrebari profesorilor sau parintilor, cu scopul de a intelege cum trebuie sa duca la bun sfarsit acea activitate. Astfel, copiii au sansa de a exersa folosirea vocabularului in limba engleza inconstient, intr-un mediu lipsit de stres si in care ei nu se confrunta cu teama de a gresi.
 • Incurajeaza creativitatea copiilor – Atunci cand fac ceva practic in timp ce exerseaza limba engleza, gandirea critica si creativitatea  copiilor se dezvolta. Aceste abilitati esentiale de viata ii ajuta pe copii sa se adapteze situatiilor noi si sa descopere cat mai multe solutii creative pentru eventualele probleme pe care le vor intampina. Astfel, acestea incurajeaza gandirea independenta a copiilor, ce le permite sa interpreteze idei intr-un mod original.
 • Sustin dezvoltarea inteligentei emotionale a copiilor – Activitatile pentru copii in engleza le ofera celor mici sansa de a se descoperi pe ei insisi, de a-si forma opinii si de a se exprima in stilul propriu. Aceste lucruri contribuie la usurinta cu care ei isi vor gasi locul in lume si imbunatatesc modul in care isi vor putea exprima emotiile.

poza 2 compressor

Activitati educative pentru copii acasa si la scoala

1. Alphabet Snap – un joc util pentru exersarea alfabetului si a ortografiei cuvintelor

 • Copiii se aseaza in cerc, cu mana dreapta asezata peste palma partenerului din dreapta si cu mana stanga sub palma celui din stanga.
 • Se alege o litera din alfabet, dupa care copiii spun pe rand literele alfabetului, pana ajung la cea stabilita.
 • Copilul care pronunta litera indicata trebuie sa ii atinga rapid palma partenerului, iar acesta se va retrage repede pentru a nu fi prins.
 • Cand cineva este prins, jocul continua cu o noua litera.

Prin intermediul acestei activitati pentru copii in engleza, cei mici vor avea ocazia de a exersa alfabetul cu placere.

poza 3 compressor

2. Shopping at the Toyshop – un joc util pentru exersarea cunostintelor de limba engleza

 • Aveti nevoie de jucariile preferate ale copiilor, de un raft sau de o masuta pe care sa le asezati si de cateva monede de jucarie.
 • Stabiliti pretul jucariilor expuse in “magazinul casei”.
 • Toti participantii la joc trebuie sa fie, pe rand, vanzatori si cumparatori si sa dialogheze cu celelalte persoane.

Cu ajutorul acestui joc interesant, copiii vor avea ocazia de a exersa diverse formule de politete, expresii despre culori si sume de bani in maniera distractiva.

poza 4 compressor

3. Dear Diary – o activitate inedita de creatie pentru copii

 • Aceasta activitate practica este recomandata copiilor care au un nivel mediu spre avansat in ceea ce priveste abilitatile de scriere in limba engleza.
 • Tot ce trebuie sa faceti este sa ii rugati pe copii sa isi aleaga un personaj favorit din carti, filme sau desene animate, despre care sa scrie in jurnal.
 • Copiii vor avea libertatea de a alege ce intamplari remarcabile sa consemneze in jurnalul lor, pe care ulterior le vor citi in fata colegilor.

Aceasta activitate pentru copii ii ajuta sa exerseze cunostintele dobandite pana la acel moment atat in scris, cat si oral. In plus, le stimuleaza creativitatea si ii incurajeaza sa se exprime liber in limba engleza, intr-un context autentic.

poza 5 compressor

4. Fairytale Writing – o activitate creativa pentru copii

 • Impartiti copiii pe grupe si spuneti-le fraza de inceput a unui basm.
 • Rolul lor va fi acela de a continua sirul povestii prin crearea urmatoarelor fraze.
 • Fiecare copil trebuie sa scrie cel putin cate o fraza, folosindu-si propria imaginatie, pana cand se decide deznodamantul basmului.

Veti fi surprinsi sa descoperiti cat de creativi pot fi copiii atunci cand sunt lasati sa se exprime liber in limba engleza. Aceasta activitate pentru copii ii va ajuta sa exerseze cunostintele de limba engleza pe care le detin si ii va incuraja sa invete expresii noi. In plus, le va stimula creativitatea si le va oferi sansa de a adresa intrebari fara teama de a gresi.

poza 6 compressor

5. Tell a joke in English – o activitate distractiva de exersare a vocabularului

 • Tot ce trebuie sa faceti este sa le spuneti copiilor ca este timpul sa se distreze spunand glume in limba engleza.
 • Cei mici vor avea sansa de a exersa limba engleza intr-un context autentic si in maniera distractiva.
 • Astfel, vor exersa limba engleza in mod placut, fara frica de a gresi si fara a se confrunta cu limitari sau frustrari.

Veti fi placut suprinsi sa descoperiti cat de receptivi sunt copiii atunci cand li se cere sa se implice intr-o activitate distractiva in engleza. De asemenea, veti putea evalua usurinta cu care acestia se exprima liber si varietatea expresiilor din vocabularul limbii engleze folosite de ei.

poza 7 compressor

In concluzie, activitatile practice pentru copii prezinta numeroase beneficii atunci cand sunt folosite in cadrul cursurilor de limba engleza si atunci cand sunt utilizate ca activitati extrascolare. Acestea fac procesul de invatare distractiv, contribuie la dezvoltarea fizica si intelectuala a copiilor, le stimuleaza creativitatea si contribuie la dezvoltarea inteligentei lor emotionale.

Asadar, incurajati-i pe copii sa exerseze limba engleza “in joaca”, in timpul liber! Puteti redescoperi si voi, dragi parinti, alaturi de ei, magia lipsei de griji din copilarie, care va permite sa va distrati si sa invatati impreuna.

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole