Blog

Cum sa inveti engleza din filme

“Cu cat un copil a vazut si a inteles mai mult, cu atat el vrea sa vada si sa inteleaga mai mult.”Jean Piaget

engleza din filme

 

Ati realizat vreodata, in timp ce urmareati un film interesant sau la finalul acestuia, ca ati descoperit cel putin un lucru nou, nu doar v-ati relaxat? Poate ati invatat o lectie de viata sau ati retinut expresii noi in limba engleza din filme.

Copiii adora, la randul lor, sa urmareasca filme adecvate nivelului lor de intelegere. Acestea reprezinta o sursa nesecata de informatii valoroase pentru ei. Mai mult decat atat, ii ajuta sa perceapa mai usor necunoscutul care ii inconjoara.

Asadar, parintii si educatorii ii pot incuraja pe cei mici sa invete limba engleza pentru copii din filme sau sa isi imbunatateasca cunostintele dobandite pana in acel moment. Descoperiti in cele ce urmeaza de ce si cum puteti face acest lucru.

De ce este recomandat sa invete copiii limba engleza?

Prin intermediul limbajului, copiii isi exprima gandurile si ideile. Cu cat acestia au acces la mai multe informatii, cu atat reusesc sa se extinda mai mult in diverse domenii ale cunoasterii.

Iata care sunt principalele beneficii ale invatarii limbii engleze in copilarie:

 • Copiii detin o abilitate innascuta de a invata cu usurinta orice limba straina din primii ani de viata. Aceasta le permite sa dobandeasca rapid cunostintele aferente vocabularului si sistemului gramatical al limbii engleze, in acelasi timp cu invatarea limbii materne.
 • Copiii invata limba engleza instinctiv, din placere si nu din obligatie la varste fragede. In plus, studiile arata faptul ca cei mici obtin performante mult mai bune decat persoanele care invata o limba straina in perioada adulta a vietii.
 • Atunci cand invata limba engleza, copiii beneficiaza de un antrenament mental constant. Prin sortarea noilor informatii, acestia descopera diverse solutii in cazul problemelor cu care se confrunta.
 • Dobandirea cunostintelor de limba engleza stimuleaza gandirea creativa a copiilor. Acest lucru se datoreaza faptului ca acestia descopera lumea prin lentile diferite, oferite de sistemul limbii straine pe care o invata.
 • Invatarea limbii engleze ii ajuta pe copii sa se pregateasca pentru viata. Cunoasterea acesteia reprezinta o necesitate in epoca moderna a globalizarii, in care ei vor deveni viitori studenti si profesionisti in diverse domenii.

Prin urmare, invatarea limbii engleze la varste fragede reprezinta un beneficiu esential pentru copii. Aceste cunostinte le ofera avantajul de a lega prietenii la nivel global si extind aria de oportunitati profesionale pe care ei le pot accesa. Mai mult decat atat, cunostintele dobandite in copilarie le ofera viitorilor adulti acces la o viziune globala asupra lumii in care traiesc.

poza 1 mic

 

Ce filme sunt potrivite pentru a invata engleza?

Iata care sunt principalele aspecte pe care este bine sa le luati in considerare, pentru alegerea productiilor potrivite pentru copii, cu scopul de a invata limba engleza din filme:

 • Scopul unui film nu este acela de a transforma copilul intr-un vorbitor nativ de limba engleza. Un film bine ales este unul care atrage atentia copilului, care il captiveaza. Astfel, acesta va fi motivat sa auda, sa afle mai mult, sa invete limba engleza si sa persevereze, facand ceva care ii place si ii ofera beneficii.
 • Un film poate fi excelent pentru invatarea unor expresii daca include dialoguri ample din care copiii pot invata sintagme noi, nu doar clisee. O comedie sau un film de actiune adecvat varstei lor nu are, de regula, un fir al povestii foarte complicat. Acest lucru le permite sa acorde atentie si limbajului folosit in timpul dialogurilor, nu doar evenimentelor ce se deruleaza.
 • Este util ca incepatorii in cunoasterea limbii engleze sa urmareasca filme pe care le-au mai vazut si care le plac. Astfel, ei vor cunoaste deja povestea acestora, dar nu le va lipsi entuziasmul pentru a le revedea si a acorda atentia necesara exersarii limbii engleze.
 • Filmele din categoria animatiilor sunt recomandate copiilor. Un avantaj in plus pe care acestea il prezinta este limbajul simplificat, pe intelesul tuturor, pe care personajele il folosesc. Astfel, acestea reprezinta o sursa de incredere pentru perfectionarea sau invatarea limbii engleze. In plus, toti copiii vor sa reproduca cuvintele rostite de eroii lor favoriti.

Astfel, atunci cand alegeti un video sau un film potrivit pentru copii, pentru a-si perfectiona sau a invata limba engleza din filme trebuie sa luati in calcul necesitatea ca acesta sa fie captivant, sa includa un limbaj adecvat varstei lor si un fir al povestii simplificat.

poza 2 mic

 

Cum sa inveti engleza din filme?

Alegerea productiei potrivite pentru invatarea limbii engleze pentru copii din filme trebuie sa tina cont de urmatoarele aspecte importante:

 • Filme cu subtitrare – Desi poate parea mai util sa le recomandati filme fara subtitrare in romana pentru a invata engleza, aceasta ii poate ajuta sa inteleaga mai bine ceea ce aud. Atunci cand o expresie le este necunoscuta dar le atrage atentia, acestia vor avea sansa de a vedea si de a retine ce inseamna, cu ajutorul subtitrarii in limba romana. Ulterior, pe masura ce nivelul lor de cunostinte creste, acestia pot face trecerea la filme cu subtitrari in limba engleza, intrucat nu vor mai avea nevoie sa se bazeze pe cea in romana.
 • Filme cu poveste cunoscuta – Stim ca nimeni nu vrea sa cunoasca prea mult din scenariul unui film inainte de a-l vedea. Cu toate acestea, cei mici pot beneficia de citirea unui scurt rezumat inainte de vizionare, atunci cand scopul este acela de a invata engleza pentru copii din filme. Acest lucru este util in special in cazul incepatorilor, care au nevoie sa acorde mai multa atentie limbajului folosit, pentru a invata expresii noi, decat intelegerii sirului evenimentelor derulate.
 • Filme scurte – Pentru a vedea cum functioneaza tactica invatarii limbii engleze pentru copii din filme, le puteti propune acestora varianta vizionarii filmelor scurte cu subtitrare in limba romana sau engleza, in functie de nivel. Daca acestea le captiveaza atentia si ei devin motivati sa experimenteze in plus, pot trece, ulterior, la vizionarea unor filme mai lungi.
 • Documentare – Vizionarea acestora este utila pentru copii atunci cand scopul este ca ei sa invete expresii in limba engleza dintr-un anumit domeniu. Daca ii pasioneaza calatoriile, geografia, istoria, pictura sau altele, pot invata mai multe despre ceea ce le place, in timp ce isi perfectioneaza cunostintele de limba engleza. Astfel, nu se vor plictisi si vor ramane motivati sa repete aceasta activitate benefica pentru ei.
 • Filme cu accent american si/sau britanic – Puteti alege filme in limba engleza vorbita de personaje cu accent american sau britanic, in functie de scopul propus. Puteti opta si pentru ambele variante atunci cand doriti ca cei mici sa exerseze ambele tipuri de accente sau, cel putin, sa sesizeze principalele diferente. Acest lucru le va oferi sansa de a auzi pronuntia corecta a cuvintelor in limba engleza in ambele cazuri, pentru a avea o viziune mai ampla asupra limbii.
poza 3 mic

 

Recomandari pentru invatarea limbii engleze din filme

Cei mici au nevoie de un cadru profesional in care sa urmeze cursuri de engleza pentru copii, ghidati de educatori care adopta metode de predare inovatoare, adecvate tendintelor specifice educatiei moderne din secolului 21.

In acelasi timp insa, este util ca ei sa isi perfectioneze cunostintele dobandite la cursurile de engleza pentru copii, in diverse moduri si in afara cadrului scolar. Prin joaca, prin activitati creative si prin urmarirea unor filme potrivite varstei si nivelului lor de intelegere, ei pot face acest lucru usor si cu placere.

Iata trei propuneri de filme de animatie pe care copiii le pot viziona cu placere, pentru a-si exersa cunostintele de limba engleza:

 • TELMO AND TULA – Desene educationale culinare – recomandate copiilor cu varsta minima de 5 ani
 • WILD KRATTS – Serial educational despre animale – recomandat copiilor cu varsta minima de 5 ani
 • THE BACKYARDIGANS – Serial de animatie si imaginatie – recomandat prescolarilor.

In concluzie, este recomandata exersarea si perfectionarea cunostintelor de limba engleza pentru copii din filme. In niciun caz nu trebuie sa va setati asteptari de invatare a limbii straine la nivel avansat, insa aceasta activitate reprezinta o buna oportunitate pentru perfectionarea cunostintelor dobandite in cadrul cursurilor de engleza pentru copii.

Cei mici pot exersa pronuntia cuvintelor in limba engleza, isi pot imbogati vocabularul si pot dobandi cunostinte de diversitate culturala prin vizionarea filmelor adecvate varstei lor.

Le uram vizionare placuta micilor nostri campioni la viata si sa se distreze pe cinste exersand expresiile lor favorite in limba engleza. Suntem convinsi ca ne vor povesti ce noutati au descoperit in Universul magic al limbii engleze pentru copii din filme educationale!

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole