Blog

5 aplicatii de exersat limba engleza dupa curs

foto 1 articol compressor 1

Ti-ai propus sa inveti limba engleza la nivel avansat, pentru a beneficia de oportunitati globale de comunicare, de studiu si profesionale? In acest caz, este important sa investesti timp si efort pentru a exersa acasa si atunci cand calatoresti ceea ce inveti la cursuri. 

Cele mai recente aplicatii de invatat engleza reprezinta uneltele ideale cu ajutorul carora iti poti perfectiona cunostintele din orice locatie si la orice ora. Descopera in cele ce urmeaza cateva sfaturi practice privind modul in care poti utiliza cele mai bune aplicatii de engleza, situatiile in care acestea sunt utile si cateva exemple pe care le poti considera. 

Cum inveti engleza cu ajutorul aplicatiilor

Intr-o lume a globalizarii, invatarea unei limbi de circulatie internationala precum engleza reprezinta cheia ce deschide usi catre numeroase oportunitati de studiu si profesionale pentru tineri, in intreaga lume. 

In acest context, utilizarea celor mai eficiente unelte precum aplicatiile pentru mobil de engleza, reprezinta o alegere inteligenta pentru exersarea cunostintelor dobandite la cursurile de limba engleza

Iata cele mai importanta avantaje pe care acestea ti le ofera:

 • Sunt dinamice si usor de folosit – Ajuta utilizatorii sa exerseze cu usurinta limba engleza, oricand si oriunde, prin simpla lor instalare pe telefonul mobil.
 • Includ diverse tipuri de activitati captivante de invatare si de exersare precum jocurile. Acestea fac ca procesul de perfectionare a limbii engleze sa fie unul distractiv.
 • Prin utilizarea lor, tinerii beneficiaza de un mediu de invatare suplimentar si flexibil, adaptat nevoilor lor. Acesta vine perfect in completarea mediului de invatare oficial de la cursuri.
 • Cele mai bune aplicatii de invatat engleza au fost dezvoltate pornind de la nevoile tinerilor pasionati de limbi straine. Astfel, experienta lor de invatare este una placuta si eficienta. 
 • Permit exersarea cunostintelor de gramatica si a diverselor expresii din vocabularul limbii engleze. In plus, sporesc curajul tinerilor de a se exprima in limba engleza, in diverse contexte.
 • Pot deveni o unealta eficienta de responsabilizare atunci cand vrei sa exersezi, in mod regulat, ceea ce inveti la cursurile de engleza.
 • Unele aplicatii de engleza incurajeaza socializarea, dezbaterile si impartasirea opiniilor despre diverse subiecte de interes comun in limba engleza.
 • Exista atat variante gratuite de aplicatii de engleza, cat si optiuni ce presupun costuri decente de instalare pe telefonul mobil, pentru utilizare rapida.
 • Cele mai moderne aplicatii pot fi customizate, permit stocarea datelor personale sau a diverselor materiale de studiu necesare, pe care le poti accesa oricand ai nevoie.
 • Cele mai recente aplicatii permit sincronizarea, fiind conectate la Internet, pentru a inregistra progresul tau. In plus, le poti folosi chiar si de pe alte dispozitive electronice, atunci cand este necesar.
 • Iti permit sa exersezi limba engleza in propriul tau ritm si fara limitari de timp. 

foto 2 articol compressor

Cand sunt necesare aplicatiile de invatare a limbii engleze

Acum ca ai descoperit principalele avantaje pe care utilizarea aplicatiilor de invatare a limbii engleze le ofera, iata cateva situatii in care recomandam utilizarea acestora:

 • Atunci cand intentionezi sa inveti limba engleza de la zero, alege o aplicatie destinata incepatorilor. Cu ajutorul acesteia, vei putea exersa expresii din vocabularul de baza al limbii.
 • Atunci cand urmezi cursuri de limba engleza si vrei sa ajungi la un nivel avansat, exerseaza in fiecare zi sau cat de frecvent poti ceea ce inveti. In plus, cele mai bune aplicatii te incurajeaza sa faci si urmatorul pas, acela de a invata pe cont propriu expresii noi din diverse domenii de interes.
 • Atunci cand intampini dificultati in ceea ce priveste anumite aspecte gramaticale sau de exprimare in limba engleza, poti lucra la imbunatatirea acestora. Poti face acest lucru in paralel cu participarea la cursurile specializate. Astfel, vei ajunge la zi cu toate cunostintele necesare, in scurt timp.
 • Atunci cand calatoresti singur, cu prietenii sau cu parintii, poti folosi cu incredere una dintre cele mai moderne aplicatii de engleza pentru mobil. Vei putea descoperi ce inseamna diverse expresii pe care le auzi in jurul tau si vei putea afla cum sa adresezi anumite intrebari corect in limba engleza.
 • Atunci cand urmaresti un film fara subtitrare si anumite expresii iti sunt necunoscute, poti apela la o aplicatie de engleza pentru a descoperi semnificatia acestora. In plus, vei putea exersa folosirea lor in diverse contexte.

foto 3 articol compressor

Exemple de aplicatii de invatat limba engleza

Ai descoperit deja cateva situatii in care folosirea aplicatiilor de invatare a limbii engleze este necesara si utila. Suntem convinsi ca acum esti curios sa afli cateva exemple de aplicatii care merita sa fie descarcate pe telefonul tau mobil si folosite in aceste contexte.

Iata un top al celor mai populare cinci aplicatii de engleza pe care le poti folosi cu incredere acasa, in drum spre scoala sau in vacanta, pe care l-am pregatit special pentru tine:

1. DUOLINGO

Aceasta este una dintre cele mai frecvent utilizate aplicatii de engleza din lume. Duolingo este folositoare in special atunci cand vrei sa inveti expresii noi, intrucat te incurajeaza sa exersezi integrarea acestora in fraze diferite. 

 • Este indicat sa setezi limba materna atunci cand o folosesti, pentru a avea in permanenta la dispozitie traducerea noilor expresii din engleza in romana. 
 • Poti afla in permanenta nivelul tau de cunoastere cu ajutorul acestei aplicatii.
 • In plus, poti descoperi informatii relevante in engleza, din diverse domenii de interes pentru tine.
 • Te poti baza pe diverse activitati interactive si jocuri pe care Duolingo ti le pune la dispozitie pentru a exersa limba engleza. 

Pe masura ce vei folosi aplicatia, vei observa faptul ca aceasta te va testa progresiv cu diverse activitati menite sa te incurajeze sa exersezi expresiile pe care le-ai utilizat gresit in trecut. Astfel, in timp, vei revizui numeroase expresii din vocabularul limbii engleze si vei retine mai usor expresii noi. 

Duolingo este o aplicatie de engleza pentru mobil disponibila atat in varianta Android, cat si iOS. 

foto 5 articol compressor

2.BEELINGUAPP

Aceasta este una dintre cele mai cunoscute aplicatii de invatat engleza care are la baza materiale audio special create pentru atingerea obiectivelor tale de invatare. Poti asculta cartile puse la dispozitie de Beelinguapp in timp ce citesti textul afisat pe ecranul telefonului tau mobil. 

 • Poti utiliza aceasta aplicatie atunci cand vrei sa inveti engleza pentru incepatori, sa exersezi ce inveti la cursuri pentru a deveni avansat sau daca esti pasionat de lectura cartilor in limba engleza.
 • Aceasta activitate te va ajuta sa iti imbogatesti vocabularul, sa dobandesti mai mult curaj pentru a te exprima liber in limba engleza si sa depasesti anumite dificultati. 

Beelinguapp este disponibila atat pentru Android, cat si pentru iOS. 

foto 6 articol compressor

3. HELLO TALK

Aceasta este aplicatia ideala de engleza pe care o poti folosi dupa cursuri daca ceea ce ti-ai propus este sa interactionezi cu vorbitori nativi, pentru a-ti perfectiona abilitatile de comunicare in limba engleza.

 • Vei avea ocazia sa asculti cum se pronunta corect diverse expresii.
 • Vei putea comunica direct cu diversi interlocutori nativi, atat in scris, cat si prin intermediul mesajelor audio sau video.

Este foarte distractiv si eficient sa exersezi limba engleza prin interactiune cu tineri din intreaga lume! Acest schimb de informatii iti permite sa aprofundezi regulile de baza ale comunicarii si utilizarii sistemului gramatical al limbii. 

foto 7 articol compressor

4. MEMRISE

Daca vrei sa iti imbogatesti vocabularul, aceasta aplicatie de engleza te poate ajuta sa exersezi diverse expresii acasa, in maniera creativa si distractiva. 

 • Te va ajuta sa iti amintesti ce inseamna diverse cuvinte si iti va dezvalui modul in care diversi utilizatori exerseaza engleza.
 • Iti va pune la dispozitie diverse materiale utile pentru procesul de invatare. 
 • Vei avea acces la numeroase cartonase cu expresii sau cuvinte in limba engleza, pentru a nu ramane niciodata in pana de idei atunci cand vrei sa exersezi acasa. 

Memrise este o aplicatie utila atat pentru utilizatorii incepatori, cat si pentru cursantii care isi doresc sa exerseze engleza acasa, dupa curs, pentru a-si perfectiona cunostintele.

foto 8 articol compressor

5. FUN EASY LEARN

Stim ca acasa vrei sa exersezi limba engleza intr-un mod distractiv, pentru a nu-ti pierde motivatia si pentru a te responsabiliza sa faci acest efort suplimentar cat mai frecvent. Din acest motiv, iti recomandam sa folosesti aplicatia de engleza Fun Easy Learning care transforma experienta de invatare intr-un joc amuzant si eficient.

 • Aceasta aplicatie dinamica iti va permite sa exersezi limba engleza in ritmul propriu. 
 • In plus, iti va oferi feedback constant privind progresul inregistrat. 
 • Cu ajutorul acesteia, poti exersa modul corect de pronuntare a diverselor cuvinte sau expresii si poti accesa diverse cursuri utile.

foto 9 articol compressor

Asadar, aplicatiile de engleza reprezinta unelte utile, care pot deveni parte integranta a procesului de invatare pentru tineri. Stim ca adori tehnologia, motiv pentru care iti recomandam sa folosesti avantajele pe care aceasta ti le ofera pentru a exersa limba engleza acasa, cat mai frecvent. 

Astfel, vei imbina distractia cu practica si iti vei perfectiona cunostintele de engleza cu placere. In final, vei reusi sa sporesti progresul obtinut la cursurile de engleza pe care le frecventezi. 

Iti doresti sa fii admis la o universitate internationala de prestigiu si sa ai un viitor de succes? Cursurile Shakespeare School te ajuta sa iti atingi acest obiectiv!  Este momentul sa iti perfectionezi engleza la cel mai bun centru de pregatire pentru examenele Cambridge, din Romania.

Vino la o lectie demo gratuita de engleza la Shakespeare School pentru a vedea daca metoda noastra de predare ti se potriveste!

 

Inscrie-ti copilul la o lectie demo gratuita

 

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole