Blog

Oare cum invata copiii… mai bine? Noi principii in educatie la Shakespeare School (Partea I)

 

Cum invata copiii mai bine?

Orice parinte dedicat stie ca prima si cea mai importanta lectie pe care o primeste un copil este cea de acasa. Chiar din momentul in care se nasc, copiii au abilitatea de a asimila cunostinte din tot ceea ce aud, vad, miros sau gusta. Insa procesul de invatare se dezvolta odata cu varsta.

 Ajunsi in etapa inscrierii la gradinita si apoi la scoala, ne punem in mod firesc intrebarea cum invata copiii nostri? Si apoi rasare inevitabil o alta chestiune de luat in seama: exista solutii prin care putem optimiza acest proces de invatare? 

Expertii in educatie de la Shakespeare School au consultat cele mai recente studii de specialitate si ne povestesc despre cum ar trebui sa arate un proces de educatie adaptat la nevoile societatii de astazi.

 

Inovatie in educatie

Inovatie in sistemul de educatie din Romania

Am vorbit despre Teoria Inteligentelor Multiple si felul unic in care aceste 8 inteligente se combina pentru a determina modalitatea fiecarui individ de a rezolva probleme si de a evolua. Sigur ati auzit tot de la noi despre Cei Patru C, cea mai recenta viziune in educatia mondiala care presupune dezvoltarea acelor abilitati esentiale pentru viata in secolul XXI – comunicare, colaborare, creativitate si gandire critica.

Mindfulness este o alta practica esentiala pentru dezvoltarea copiilor, care a fost introdusa recent ca materie de specialitate in scolile din Marea Britanie. Toate aceste inovatii sunt integrate in metoda unica de predare a limbii engleze de la Shakespeare School, la fel cum sunt si cele mai recente principii psihologice sintetizate din studii aprofundate.

 Mai exact, ultimele cercetari in sfera psihologiei comportamentale, cognitive sau educationale ne ofera o noua intelegere a procesului de invatare. Mai important, le arata profesorilor cum ar trebui sa se adapteze la nevoile si structura interna a elevilor de astazi.

 

Cum ar trebui sa arate procesul de invatare

Pe baza ultimelor descoperiri, iata cum arata un proces corect de invatare:

  •   Concentrare a atentiei pe copil si pe ceea ce il diferentiaza
  •   Informatii conectate cu intamplari din viata reala
  •   Focus pe intelegere si gandire, nu pe simpla memorare a unor notiuni abstracte

Principii de baza ale procesului de invatare la copii

Implicare activa 

 1. Implicare activa: Pentru a invata cuvinte noi in engleza, copii au nevoie sa fie atenti, sa inteleaga, sa memoreze, sa observe ce ce intampla  in jur si sa isi asume si ei responsabiltatea pentru invatare – ceea ce nu se poate intampla fara implicarea elevului.

  Asta inseamna ca intra in misiunea profesorilor sa creeze un mediu de invatare atragator pentru copii. La Shakespeare School, ii       implicam activ pe cei mici in proiecte si jocuri, incurajam participarea la discutii si le ghidam procesul de invatare.

 

Participare sociala

2. Participare sociala: Pentru multi cercetatori, participarea sociala este principalul instrument de invatare de care dispunem. Psihologii ne-au aratat ca cei mici isi formeaza comportamentul, vocabularul si obiceiurile pe baza interactiunilor cu parintii si comunitatea in care au crescut.

 Astfel, colaborarea dintre elevi si o atmosfera in care interactiunea este incurajata devin esentiale pentru o invatare ca la carte. Iar rezultatele pot fi imbunatatite substantial prin activitati cu componenta sociala, cum ar fi grupurile de lucru: studiile au demonstrat ca elevii se dedica mai mult unui proiect daca stiu ca acesta va fi impartasit cu ceilalti.

 

Activitati relevante la Shakespeare School

3. Activitati relevante: Stiati ca oamenii invata mai bine daca participa la activitati pe care le considera valoroase si utile in viata reala? Pe copii ii intereseaza mai putin sa redacteze un eseu pentru o nota mare, insa isi pot exersa cu entuziasm capacitatea de scriere creativa pentru un ziar al clasei.

Participand la activitati cu o utiliate reala, cei mici vor intelege mai bine sensul acestora si vor fi mai deschisi la noi experiente pe viitor. Cu totii ne dorim sa crestem copii capabili sa se adapteze tuturor situatiilor din viata reala, asa ca de ce nu i-am pregati inca din sala de clasa pentru asta?

Creativitate la Shakespeare SchoolCum invata copiii limba engleza… mai bine?

 In 17 ani de excelenta in limba engleza, la Shakespeare School am descoperit ca cea mai buna abordare la invatare este o experienta creativa. Pentru copii, sala de clasa, activitatile si materialele utilizate fac parte dintr-o aventura, iar magia descoperirii ii poarta spre cele mai impresionante rezultate. Atunci cand cei mici se simt in siguranta, apreciati si incurajati, isi deschid sufletul si mintea spre procesul de invatare si atingerea potentialului lor.

 Pe langa cele mai noi practici in educatia mondiala, atentia individuala pe care o oferim fiecarui copil are efecte benefice asupra dezvoltarii acestuia. La Shakespeare School, engleza nu este o limba straina pe care copiii trebuie neaparat sa o stie. Ea devine o experienta de viata pe care o descoperi pas cu pas si o traiesti cu entuziasm, alaturi de profesori dedicati. 

 

Principii inovatoare in educatie

Ofera-i si copilului tau acces la educatie pentru viitor, la cursurile de engleza din 2019 – 2020 la Shakespeare School!

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole